van der Horst

Organisatie Nederlandse F1-race bevestigt uitstel naar 2021

Circuit Zandvoort
Circuit Zandvoort
De Formule 1 moet nog een jaar wachten om terug te keren naar Zandvoort. Aangezien organiseren zonder een Nederlandse massa supporters in de tribunes onmogelijk is, werd vandaag officieel bevestigd dat de Grote Prijs van Nederland pas in 2021 wordt georganiseerd. Een definitieve datum is er nog niet.
  • De Swert Opticiens
Max Verstappen - Red Bull Racing
Max Verstappen - Red Bull Racing
“We waren helemaal klaar voor deze eerste race en dat zijn we nog steeds", reageert Jan Lammers, sportief directeur van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. "Er is een ongelofelijke prestatie geleverd met dank aan alle betrokken fans, bedrijven en overheden. Er is overwogen om de race dit jaar zonder publiek te laten plaatsvinden, maar we willen dit moment, de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort, graag samen vieren met onze racefans in Nederland. We vragen iedereen nog even geduld te hebben."

Het circuit van Zandvoort werd afgelopen winter volledig gerenoveerd, met onder meer twee kombochten, nieuwe uitloopstroken en een aangepaste pitlane. De laatste Grote Prijs van Nederland werd georganiseerd in 1985.
 

Foto's: Circuit ZandvoortDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op donderdag 28 mei 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons