van der Horst

Oschersleben: Bentley Team HTP pakt meteen dubbele pole!

Bentley Team HTP - Bentley Continental GT3
Bentley Team HTP - Bentley Continental GT3
Bentley heeft zijn start in de ADAC GT Masters niet gemist. De HTP Continental GT3 #7 van Jeroen Bleekemolen en Luca Stolz realiseerde zowel voor de race op zaterdag als zondag de pole in twee uitermate fel bevochten kwalificatiesessies op het circuit van Oschersleben. In Q1 bleven maar liefst de snelste 16 wagens (van de 20) binnen dezelfde seconde, terwijl er dat in Q2 nog steeds 15 waren! Op het laatste moment vielen er nog twee bijkomende forfaits te noteren, waardoor er dit weekend 20 GT3’s aan de start verschijnen.
  • MF Racing
Schütz Motorsport - Porsche 997 GT3-R
Schütz Motorsport - Porsche 997 GT3-R
Aanstormend talent Luca Stolz beet de spits af in Q1, hij veroverde meteen de eerste pole van het seizoen en liet daarbij enkele grote namen achter zich. Christian Engelhart strandde met de gele Schütz Motorsport Porsche op amper 0.037s, gevolgd door de Schübert BMW van Jens Klingmann (+0.056s) en de Zakspeed Mercedes van Sebastian Asch (+0.073s). De MRS GT Racing Nissan GT-R deed het opvallend goed en werd door Dominic Jöst naar P5 gestuurd, wat meteen ook vijf verschillende wagens in de top vijf maakt.

--- UITSLAG ADAC GT Q1 OSCHERSLEBEN (PDF) ---

Jeroen Bleekemolen deed in Q2 zo’n zeven tienden af van de tijd van zijn teamgenoot en zette zo de Bentley #7 opnieuw helemaal vooraan. Waar de Abt Audi’s het nog moeilijk hadden in de eerste sessie, parkeerde Nicki Thiim de #2 op P2 in Q2 (+0.093s). De Zakspeed Mercedes veroverde opnieuw een plek op de tweede rij, ditmaal P3 dankzij de chrono van Luca Ludwig en Daniel Keilwitz realiseerde de vierde tijd aan boord van de Callaway Corvette #66. De Reiter Engineering Camaro GT3 van Oliver Gaving en Tomas Enge stelde teleur en kwam niet verder dan een 15e en 19e chrono.

--- UITSLAG ADAC GT Q2 OSCHERSLEBEN (PDF) ---

Foto's: ADAC  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons