van der Horst

Oschersleben: Zege voor Bentley na opgave Corvette

Bentley Team HTP - Bentley Continental GT3
Bentley Team HTP - Bentley Continental GT3
Na hun belabberde race van gisteren, zijn Jeroen Bleekemolen en Luca Stolz bij hun tweede poging er alsnog in geslaagd om de pole positie om te zetten in een overwinning. Dat ging nochtans niet van leien dakje, de Callaway Corvette Z06.R GT3 van Daniel Keilwitz nam een kanonsstart en kon vanaf de vierde plek op de grid meteen de leiding overnemen.
Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3
Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3
Keilwitz domineerde de eerste wedstrijdhelft en bouwde een grote voorsprong uit op de Bentley van Bleekemolen, vooraleer een safety car interventie net voor het pitwindow het veld weer samenbracht. Bentley Team HTP probeerde de Callaway troepen te verrassen door meteen de pit in te duiken, maar ondanks wat hinder van de vroege pitbezoekers kwam de Corvette van Andreas Wirth nipt voor Luca Stolz in de Bentley terug de baan op. Stolz zette Wirth vervolgens voortdurend onder druk, zonder hem evenwel te kunnen passeren. Technische problemen noopte de Corvette op enkele minuten van het einde echter tot de opgave waardoor de volle puntenbuit alsnog naar het Bentley kamp ging. 

HP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
HP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
Net als gisteren werd het podium vervolledigd door de Mercedessen van Zakspeed (Asch/Ludwig) en HP Motorsport (Simonsen/Proczyck). De Schütz Motorsport Porsche 997 GT3-R van Christian Engelhart en Klaus Bachler die in race 1 nog met de overwinning ging lopen tikte aan als vierde, gevolgd door een treintje bestaande uit de Schübert BMW van Hürtgen/Krohn, Abt Audi van Wackenbauer/Van der Linde, de tweede Schübert BMW van Klingmann/Baumann en de MRS Nissan van Jöst/Scholze. De enige Porsche in het veld voert nu ook het kampioenschap aan, op amper 1 punt gevolgd door de Zakspeed Mercedes.

--- UITSLAG RACE 2 ADAC GT OSCHERSLEBEN (PDF) ---

Foto's: ADAC



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons