van der Horst

Oschersleben: Zakspeed Mercedes wint eerste race van het seizoen

ADAC GT - Oschersleben
ADAC GT - Oschersleben
Sebastian Asch en Luca Ludwig hebben hun titelverdedigingscampagne in de ADAC GT Masters op de best mogelijke manier aangevat. De wit-blauwe Zakspeed Mercedes-AMG GT3 startte vanop de eerste rij, maar ging samen met de ABT Bentley Continental GT3 van Fabian Hamprecht in de fout door het tempo van de vanop pole startende Land Motorsport Audi R8 LMS van Connor De Phillippi niet te volgen. Zowel de Bentley, die de leiding nam, en de Zakspeed Mercedes mochten hun posities behouden, maar kregen 5 seconden bij hun pitstops bijgeteld.
  • Powercars
De Land Motorsport Audi kon daardoor na de rijderswissels met Christopher Mies terug de leiding overnemen, maar het was een ontketende Luca Ludwig die de Audi fabrieksrijder in de slotminuten nog inhaalde en de overwinning veilig stelde. Geen winst voor Land Motorsport, maar daar zal men bij het Duitse team niet bepaald rouwig om zijn aangezien men ook beslag kon leggen op de derde plaats met de wagen van Peter Hoevenaars en Marc Basseng. 

De Herberth Motorsport Porsche 991 GT3 R van het duo Ragginger/Renauer werd vierde, voor de Schubert Motorsport BMW M6 GT3 van Martin Tomczyk en Jesse Krohn. De nieuwe Callaway Corvette C7 GT3R was meteen bij de pinken, het beste geklasseerde exemplaar finishte op P7 (Keilwitz/Gounon). Nadat zijn teamgenoot zich pas als 23e kwalificeerde, kon Laurens Vanthoor met de tiende plaats alsnog een punt binnenhalen met de APR Motorsport Audi #24. Morgen herhaalt het programma zich, met opnieuw kwalificaties in de ochtend, gevolgd door een tweede race in de vroege namiddag.

--- UITSLAG ADAC GT RACE 1 OSCHERSLEBEN ---



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 16 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben ADAC.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons