van der Horst

Oschersleben: Charles Weerts start seizoen met rookie zege

Charles Weerts (rechts)
Charles Weerts (rechts)
Op de omloop van Oschersleben werden zaterdag de twee eerste wedstrijden van het ADAC Formula 4 kampioenschap verreden. Met Charles Weerts (Motopark) doet er dit jaar een Belg mee aan het hoogstaande Duitse formule 4 kampioenschap en Weerts maakte al direct indruk door bij de eerste race als beste rookierijder over de lijn te komen.
De eerste race te Oschersleben werd gewonnen door Juri Vips (Prema Powerteam) voor Nicklas Nielsen (US Racing) en Jonathan Aberdein (Motopark). Charles Weerts kwam als twaalfde over lijn net een plaats voor Louis Gachot, waarmee hij beste rookie was.

In de tweede race ging de zege naar Nicklas Nielsen, hij kreeg op het podium het gezelschap van Felipe Drugovich (Van Amersfoort Racing) en Fabio Scherer (US Racing). Beste rookie was ditmaal Mick Wishofer (Lechner Racing) hij eindigde als veertiende net een plaats beter dan Charles Weerts.

Foto: ADAC Formula 4
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 30 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben ADAC.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons