van der Horst

Oschersleben: Race 1: Porsche 1-2

KÜS Team75 - Porsche 911 GT3 R
KÜS Team75 - Porsche 911 GT3 R
Mathieu Jaminet en Michael Ammermüller hebben de eerste ADAC GT Masters race op het circuit van Oschersleben gewonnen. De KÜS Team75 Porsche 911 GT3 R van de Frans-Duitse combinatie haalde het van het Schütz Motorsport exemplaar van Klaus Bachler en Alex Macdowall. Bachler nam bij de start nochtans de leiding over van polesitter Jaminet, de Oostenrijker bleef vervolgens stevig in het zadel ondanks twee neutralisaties. Door een beter getimed pitstop van de Team75 Porsche en een klein oponthoud bij Schütz Motorsport wisselden beide Porsches weer van positie, waardoor Ammermüller naar de overwinning kon rijden.
  • Dreamdrive
Strijd voor de derde plaats
Strijd voor de derde plaats
De derde en laatste podiumplaats ging naar de Land Motorsport Audi R8 LMS van regerend kampioenen Connor De Phillippi en Christopher Mies. Zij haalden het na een driestrijd met de Aust Motorsport Audi van Markus Pommer en Kelvin van der Linde en de tweede Land Audi van Christopher Haase en Jeffrey Schmidt.

De Team75 Porsche van Adrien De Leener moest al vroeg opgeven toen zijn teamgenoot Christopher Friedrich een lekke band opliep na contact met een andere deelnemer. Ook de Callaway Corvette van titelkandidaten Jules Gounon en Daniel Keilwitz onderging een gelijkaardig lot. Opmerkelijk nieuws volgde later op de avond, toen de organisatie besloot de BoP aan te passen (hoogst ongebruikelijk). Porsche en Audi verschijnen morgen dan ook met wat extra gewicht aan de start.

--- UITSLAG ADAC GT OSCHERSLEBEN RACE 1 (pdf) ---

Foto's: Thomas SmetsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 29 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben ADAC.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons