van der Horst

Oschersleben: Nabeschouwing van Dries Vanthoor

Vorig seizoen bracht de ADAC GT MASTERS niet altijd evenveel voldoening voor Dries Vanthoor, maar dit jaar is de snelle Limburger goed gestart in de hoogstaande Duitse GT-serie. Op zaterdag strandde het duo in de Land Motorsport Audi R8 LMS Ultra nog op een fractie van een eerste podium, maar zondag was het raak, met een mooie tweede plaats, op goed anderhalve seconde van de eerste plaats. Meteen is duidelijk dat het duo Dries Vanthoor en Ricardo Feller erg homogeen is en dat in combinatie met de zeer gedegen Audi R8 LMS en het excellente Land Motorsport, de verwachtingen zeker behoorlijk mogen zijn. Het duo in de groen-witte Audi schuift zo mee in de kopgroep van het kampioenschap, alvorens over drie weken richting Most in Tsjechië te reizen. Voordien werkt Dries Vanthoor wel eerste nog de Blancpain Sprint en Endurance in respectievelijk Brands-Hatch en Silverstone af, voor rekening van Audi Sport en uiteraard in de kleuren van WRT, dat dit seizoen zijn tiende verjaardag viert.
Voor het seizoen werd al duidelijk dat Dries Vanthoor een troef zou hebben in de hoogstaande ADAC GT MASTERS, waar meer dan topwagens aan de start verschijnen. Tijdens de testdagen gaf hij zijn visitekaartje af en dat was geen loze belofte. 

Dries Vanthoor: “De aanloop naar het seizoen was inderdaad goed en dat we hier kunnen bevestigen in Oschersleben, bij de opener van het seizoen, is uiteraard zeer mooi. Ik ben tevreden over de hele lijn, want het team is goed, de auto is uiteraard top en we hebben goed gereden, met een vierde en tweede plaats als gevolg. Het klopt dat het vorig seizoen niet altijd even vlot liep in dit hoogstaande Duitse kampioenschap, maar ik denk dat die ban gebroken is. Ik rij in een andere omgeving, met een teamgenoot die ik ondertussen beter en beter ken, dus dat maakt alleen maar dat ik met vertrouwen naar de volgde races hier kijk. Vergis je echter niet, de ADAC GT MASTERS is een onwaarschijnlijk harde competitie, met meer en meer toppers aan de start, zowel op vlak van de teams als van de rijders. Maar goed, dat maakt de strijd er alleen maar interessanter op.”  

Voor Dries Vanthoor, is de volgende manche de openingswedstrijd van de Blancpain Sprint in het Engelse Brands-Hatch, tijdens het weekend van 4 en 5 mei. Voor de Belgische fans een prima kans om Dries Vanthoor aan het werk te zien!

Persbericht Dries VanthoorDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in ADAC GT Masters op maandag 29 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben ADAC.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons