van der Horst

Oschersleben: Nabeschouwing van Maxime Potty

Maxime Potty was vastberaden om afgelopen weekend op het Duitse circuit van Oschersleben in de punten te eindigen. Hij slaagde ook in die opdracht door na Race 1 enkele streepjes bij te zetten achter zijn naam, maar toch bood deze vijfde afspraak van TCR Europe de Team WRT-rijder weinig redenen tot lachen. Een technisch probleem dat opdook bij de tweede vrije training op vrijdag bezorgde hem het ganse weekend kopzorgen…
  • Heinz Performance
“Nadat een beugel van de radiator stukging in het begin van de sessie en we zo 28 minuten rijtijd verloren, kan ik niet bepaald stellen dat we de kwalificaties in de beste omstandigheden hebben aangevat”, zucht de Belg. “We hebben namelijk de wagen niet zoals gepland kunnen testen met nieuwe banden. Dat betaalden we vervolgens cash in Q1, met een chrono die ver beneden onze verwachtingen lag.”
 
Maxime moest tweemaal vanaf de 19e plaats starten, maar gaf de moed geenszins op. Hij vertrok met het mes tussen de tanden en de Volkswagen-rijder wist in Race 1 de schade te beperken met een negende plaats. “Gezien ik van ver moest terugkomen, was ik blij om belangrijke punten te sprokkelen”, vertelde hij na afloop. “Op een zeer bochtige omloop was het enorm moeilijk, zo niet onmogelijk, om in te halen. Ik heb dus geprobeerd een goed ritme op te bouwen en de talrijke aanrijdingen in deze race te vermijden. Nadat ik als elfde over de meet kwam, kon ik profiteren van een straf die twee van mijn tegenstanders opliepen om zo twee plaatsen te winnen. Meteen ook een goede zaak voor mij.”
 
Maxime begon de tweede race van het weekend vanaf de vijfde plaats in de voorlopige tussenstand voor het kampioenschap. Die plaats wilde hij koste wat kost verdedigen nadat hij in de aanvangsfase van de race opnieuw wist op te rukken. Het goede begin van de wedstrijd zou echter snel omslaan, want de jongeman uit Hamoir zag na een aanrijding in de chicane met zijn achtervolger Mat’o Homola alle hoop op een goed resultaat verdampen. “Ik was verrast door zijn manoeuvre en kon niets doen om een spin  te vermijden”, vertelt de rijder van de Golf GTI TCR #88. “Ik hield nochtans mijn lijn… Zeer jammer, want ik lag op een 15e plaats en zag kansen om op te klimmen en nog enkele punten te pakken. Aangezien ik als allerlaatste moest aansluiten, waren de vooruitzichten niet bijzonder goed en moest ik me tevredenstellen met de 20e plaats.”

Met nog twee meetings te betwisten bekleedt Maxime Potty momenteel de negende plaats in de tussenstand bij de rijders, op 24 punten van het podium. “Ik kan niet echt tevreden zijn na deze frustrerende meeting. Vooral bij de kwalificaties hebben we ons doel gemist”, verklaarde de 19-jarige jongeman. “Een ding is echter zeker: ik ga niet bij de pakken blijven zitten! Ik heb de knop reeds omgedraaid en kijk naar het seizoenseinde. Ik ben klaar om me voor de volle 100% te geven om zo het best mogelijke resultaat uit de brand te slepen. Nadat ik dit weekend 60 kg ballast moest meesleuren, hoop ik dat een aanpassing van het ‘compensation weight’ in ons voordeel zal spelen.”
 
De volgende manche van het Europese Kampioenschap voor toerismewagens zal plaatsvinden op 21 en 22 september op de befaamde omloop van Catalunya, in Barcelona!

Persbericht Maxime PottySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Europe op maandag 5 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons