van der Horst

Oschersleben: Voorbeschouwing van Gilles Magnus

Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Gilles Magnus - Audi RS3 LMS
Drie weken na de lastige meeting op de Red Bull Ring wil Gilles Magnus opnieuw de positieve spiraal van het begin van het seizoen opzoeken. Dit weekend komt de vertegenwoordiger van het RACB National Team in actie op het Duitse circuit van Oschersleben, in het kader van de TCR Europe.
  • Heinz Performance
Gilles Magnus is bezig aan een actieve vakantie. Half juli vertoefde de rijder van de zwart-geel-rode Audi RS 3 LMS nog in Oostenrijk en volgend weekend gaat hij in Duitsland de confrontatie met de rijders van TCR Europe aan.
“Tussen de twee meetings heb ik niet stilgezeten”, glimlacht de jonge Belg. “Ik heb van de korte rustperiode gebruik gemaakt om samen met de twee fysio's van het RACB National Team aan mijn fysieke conditie te werken, maar heb ook de mentale zijde van de voorbereiding verzorgd, via een aantal coaching sessies. Zo kan ik me optimaal concentreren op de gebeurtenissen van volgend weekend. Ik weet dat ik geen makkelijke opdracht krijg voorgeschoteld. Oschersleben is het enige circuit van de kalender waar ik nog geen meter heb gereden. Gelukkig kon ik via de simulator die in het Comtoyou atelier staat de omloop wat leren kennen. Gebaseerd op de technische aard van de omloop ga ik er van uit dat de Audi zich op dit bochtige circuit niet echt thuis zal voelen. Toch trek ik heel vastberaden naar de vijfde van zeven meetings. Zeker als de weersverwachtingen worden ingelost en we met heel wisselende omstandigheden te maken krijgen.”

Persbericht RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Europe op donderdag 1 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons