van der Horst

Oschersleben: Anthony Kumpen: “Klaar voor drukste weekend van dit jaar"

Anthony Kumpen - PK Carsport
Anthony Kumpen - PK Carsport
Het autosportseizoen komt zowat in elk kampioenschap in zijn beslissende fase. Dat weet niemand beter dan Anthony Kumpen, die zich volgend weekend maar wat graag in twee zou opsplitsen. In het Duitse Oschersleben kruipt hij zelf achter het stuur tijdens de voorlaatste manche van de NASCAR Whelen Euro Series en overschouwt hij als team manager van PK Carsport de voorlaatste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship. Tegelijk zou Kumpen ook maar wat graag langs de kartpiste van Mariembourg staan, waar zoon Henri-Constant als leider in de X30 Mini Rookie-klasse van de IAME Series Benelux naar de finale trekt.
Met drie verschillende programma’s in de agenda wist Anthony Kumpen dat het in 2023 af en toe druk zou worden. Maar een hectische samenloop van activiteiten zoals volgend weekend op het programma staat, die had hij liefst vermeden.

“Nu, het is niet anders”, klinkt het bij Kumpen. “Maar ik vind het wel ontzettend jammer dat ik niet naar Mariembourg kan. Ik denk dat het pas het tweede raceweekend uit de nog prille kartcarrière van mijn zoon is dat ik zal missen. En net nu strijdt hij om de titel in het Benelux-kampioenschap.”

“Ik denk dat mijn telefoon weinig rust zal kennen”, grinnikt de Hasselaar. “Na elke race belt Henri-Constant me, zodat we samen even kunnen debriefen. Pas op, ik ben er absoluut van overtuigd dat hij in Mariembourg door zijn team – onder leiding van Wim Eyckmans – perfect wordt omringd. Maar er zijn dingetjes die wij twee enkel aan elkaar kwijt kunnen.”

Kijkers van de vorige zaterdag gestarte VTM GO-reeks “The Long Road Home” zullen het al gemerkt hebben: voor Kumpen is 2023 een bewogen seizoen. Zeker in zijn eigen race-activiteiten in de NASCAR Whelen Euro Series.

“Die afleveringen van ‘The Long Road Home’ zitten er nog aan te komen, maar er waren inderdaad een paar meetings waarin het heel slecht liep en dan weer andere waar ik ontzettend competitief bleek”, legt Kumpen uit. “De vorige meeting in het Tsjechische Most bijvoorbeeld, waar ik van de zevende naar de tweede plaats wist op te rukken.”

Anthony Kumpen
Anthony Kumpen
Eén en ander betekent dat Kumpen nu vierde staat in de NASCAR-tussenstand, op slechts 19 punten van kampioenschapsleider Ercoli. Na Oschersleben volgt half oktober nog de seizoensfinale in Zolder. “Dat mijn thuiscircuit me ligt, hoef ik niet uit te leggen”, stelt Kumpen met een brede lach. “En dat is eigenlijk ook het geval met Oschersleben. In de FIA-GT stond ik er twee keer op pole, en bij mijn meest recente race wist ik ook te winnen. Bovendien is het de eerste keer dat de NASCAR het Duitse circuit aandoet, dus dat is ook wat in mijn voordeel.”

Tussen de NASCAR-races ontfermt Kumpen zich ook over de PK Carsport-troepen in de Belcar. “Na de 24 Uur van Zolder staan we ruim op kop in de tussenstand”, legt Kumpen uit. “Als we niet te veel risico’s nemen, moeten we die mooie uitgangspositie kunnen houden.”

Maar eerst nog zelf racen. En in de gaten houden wat er in Mariembourg gebeurt. “Ik hoop dat het weekend op een positieve noot kan worden afgerond. Zeker voor Henri-Constant”, besluit Kumpen.  

Racemail Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 19 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons