Oschersleben: Dan Lloyd na diskwalificatie van Bachman en straf voor Panciatici

Dan Lloyd - Brutal Fish Racing Team Honda Civic
Dan Lloyd (Brutal Fish Racing Team Honda Civic) heeft de eerst van de drie wedstrijden van de TCR Europe te Oschersleben. De Brit nam bij de start de leiding maar werd later gepasseerd door zowel Andreas Bäckman (Target Competition Hyundai i30 N) als Nelson Panciatici (M Racing, Hyundai i30 N). Bäckman werd na de race echter gediskwalificeerd wegens een inbreuk op het technisch reglement van de Hyundai en Panciatici kreeg 30 seconden straftijd voor een eerder contact in de wedstrijd. Lloyd kreeg zo de zege in handen en kreeg op het podium het gezelschap van Tom Coronel (Boutsen Ginion Racing Honda Civic) en Josh Files (Target Competition Hyundai i30 N).
Maxime Potty - Team WRT VW Golf GTi TCR
Voor Gilles Magnus (Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS) was de race al na drie ronden over. Magnus verloor zijn vijfde startplaats na een straf van drie plaatsen terug ten gevolge van een incident met Lloyd bij het vorige raceweekend. In derde ronde kwam de Audi in contact met een tegenstander en zette Magnus de wagen aan de kant. Maxime Potty (Team WRT VW Golf) legde beslag op de negende plaats.

Foto's: TCR Europe

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op zaterdag 3 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.