van der Horst

Oschersleben: Debutanten Hofer en Ellis pakken meteen volle buit - Vervisch snelste Belg

Start Zaterdagrace Oschersleben
Start Zaterdagrace Oschersleben
Met liefst 35 auto's oogt de ADAC GT Masters dit seizoen erg competitief en tijdens de eerste wedstrijd in Oschersleben kregen we meteen een verrassende winnaar. Twee debutanten, de 18-jarige Oostenrijker Max Hofer en de 25-jarige Brit Philip Ellis, hielden in hun Phoenix Racing Audi R8 LMS de GRT Lamborghini van het Italiaanse duo Mirko Bortolotti en Andrea Caldarelli af. Na de wedstrijd werden overigens alle drie de Grasser Racing Team-Lambo's gediskwalifceerd na het gebruik van een niet-geauthorizeerd telemetriesysteem.
  • Powerkit.shop
Aust Motorsport - Audi R8 LMS
Aust Motorsport - Audi R8 LMS
Hierdoor kregen de broers Sheldon en Kelvin van der Linde in hun Land Motorsport Audi de tweede plaats in de schoot geworpen en mochten ook Mikkel Jensen en ex-DTM rijder Timo Scheider in de Schnitzer Motorsport BMW M6 GT3 naar het podium. De beste Belg in de eindstand van de openingsmanche was Frédéric Vervisch, die de tweede stint reed in de Aust Motorsport Audi die hij deelt met Nikolaj Rogivue. Het duo werd als twaalfde geklasseerd, zes plaatsen beter dan Land Motorsport-merkgenoten Alessio Picariello en Christopher Mies. Dries Vanthoor en Florian Spengler sloten de top twintig af in de debuterende EFP by TECE Audi R8 LMS. Adrien de Leener en Klaus Bachler tot slot eindigden als 25e in de Küs Team75 Bernhard Porsche 911 GT3 R. De tweede wedstrijd wordt morgen (zondag) om iets over 13u op gang getrapt.

--- Uitslag Zaterdagrace ADAC GT Masters Oschersleben 2018 (PDF) ---

Foto's: ADAC GT Masters

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in ADAC GT Masters op zaterdag 14 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben ADAC.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons