van der Horst

Oschersleben: Franck Perera en Christian Engelhart eerste winnaars in nieuwe DTM tijdperk

Christian Engelhart - Toksport WRT Porsche 911 GT3 R
Christian Engelhart - Toksport WRT Porsche 911 GT3 R
Op het circuit van Oschersleben werd dit weekend de eerste manche van het seizoen 2023 van de DTM verreden. Voor de DTM breekt er een nieuw tijdperk aan nu de serie voor het eerst onder de hoede van de ADAC valt. Franck Perera (SSR Performance Lamborghini Huracan) en Christian Engelhart (Toksport WRT Porsche 911 GT3 R) waren de winnaars van het weekend. Dit jaren zijn er geen Belgen actief in de DTM.
Franck Perera - SSR Performance Lamborghini Huracan
Franck Perera - SSR Performance Lamborghini Huracan
Franck Perera stond op de pole en nam bij de start de kop gevolgd door zijn teamgenoot Mirko Bortolotti. Perrera wist zijn leiderspositie te behouden ook na de pitstops al werd hij op het einde van de race nog belaagd door Tim Heinemann (Toksport WRT Porsche 911 GT3 R) die goed was teruggekomen na als zevende te zijn gestart. Jack Aitken (Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3) pakte de laatste podiumplaats. Ricardo Feller (Abt Sportsline Audi R8 LMS GT3 Evo2) kwam als winnaar uit het duel met Rene Rast (Schubert Motorsport BMW M4 GT3) om de vierde plaats.
 
Start race 2 DTM Oschersleben
Start race 2 DTM Oschersleben
Thomas Preining (Manthey EMA Porsche 911 GT3 R) profiteerde van zijn polepositie om bij de start de leiding van de race te nemen gevolgd door Christian Engelhart en Tim Heinemann. Zo kregen we drie Porsches op kop van de wedstrijd. De pitstops veranderen niets aan het klassement, maar dan kreeg Preining een penalty voor het niet correcte verloop van zijn pitstop waardoor hij terugviel achter beide andere Porsche rijders. Toksport WRT kon zo een eerste dubbel vieren met Engelhart voor Heinemann. Dennis Olsen (Manthey EMA Porsche 911 GT3 R) pakte de vierde plaats in een race gedomineerd door Porsche. De top vijf werd afgesloten door Clemens Schmid (GRT Lamborghini Huracan GT3).

Foto's: Porsche Press & DTM
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 28 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons