van der Horst

Oschersleben: Luca Engstler heeft eerste DTM zege beet

Luca Engstler - GRT Lamborghini Huracan GT3
Luca Engstler - GRT Lamborghini Huracan GT3
Luca Engstler (GRT Lamborghini Huracan GT3) heeft zondag in Oschersleben zijn eerste zege in de DTM behaald. Geholpen door een interventie van de safety car bij zijn pitstop wist Engstler de leiding van de wedstrijd vast te houden en hij won de race voor Maro Engel (Team WINWARD Mercedes-AMG GT3) en Luca Stoltz (Team HRT Mercedes-AMG GT3).
Mirko Bortolotti (SSR Performance Lamborghini Huracan GT3), vertrokken van op de pole, reed nochtans de perfecte wedstrijd maar hij verloor alles bij de verplichte pitstop. Het linker achterwiel wilde maar niet vast te komen zitten en de Italiaan verloor heel wat tijd en kwam pas als vijftiende weer de baan op. Luca Engstler was de laatste om de pits in te rijden en op dat moment kwam de safety car de baan op na een aanrijding tussen Thierry Vermeulen en René Rast. Engstler wist zo de leiding te behouden, niettegenstaande de voortdurende druk van Engel.

Foto: TheNewsMarket



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 28 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons