van der Horst

Oschersleben: Marc Goossens eindigt net naast podium

Marc Goossens - CAAL Racing
Marc Goossens - CAAL Racing
In de eerste race voor de EuroNASCAR PRO van de NASCAR Whelen Euro Series op het circuit van Oschersleben, eindigden zowel Marc Goossens als Anthony Kumpen in de top tien. Goossens haalde net niet het podium terwijl Kumpen na een uitstap naast de baan nog sterk terug kwam om alsnog als zevende over de finishlijn te komen.
Vittorio Ghirelli
Vittorio Ghirelli
De race werd gewonnen door Vittorio Ghirelli (Team Bleekemolen), die gans de race op kop reed niettegenstaande hij continu werd opgejaagd door Paul Jouffreau (RDV Competition). Uiteindelijk moest de Fransman tevreden zijn met de tweede plaats. Tobias Dauenhauer (Bremotion), die van op de pole was gestart legde beslag op de laatste podiumplaats. Goossens en Kumpen wisten tijdens de kwalificatie beiden door te stoten naar de superpole. De PK Carsport rijder nam de start van op de achtste plaats net een plaats voor Goossens. Kumpen verloor alle kansen op een goed resultaat toen hij vroeg in de race naast de baan belandde. Hij kon zich herpakken en wist op te rukken naar de zevende plaats. Goossens reed een prima race en kwam als vierde over de lijn. De top vijf werd vol gemaakt door Gianmarco Ercoli (CAAL Racing), Sebastiaan Bleekemolen pakte de zesde plaats.

Foto's: CAAL Racing & NASCAR Whelen Euro Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 23 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons