van der Horst

Oschersleben: Michael Ammermüller en Mathieu Jaminet winnen race 2

Michael Ammermüller & Mathieu Jaminet
Michael Ammermüller & Mathieu Jaminet
De juiste bandenkeuze was bepalend in de tweede race voor de ADAC GT Masters in Oschersleben. De race startte op een natte piste maar droogde langzaam op en het was dus belangrijk om het juiste tijdstip te kiezen om over te schakelen van regen- naar slicks. Michael Ammermüller en Mathieu Jaminet in de SSR Performance Porsche 911 GT3 R wisselden van rubbers op het ideale moment en wonnen de race vrij makkelijk. Dries Vanthoor en Charles Weerts (Team WRT Audi R8 LMS GT3 Evo) moesten zich tevreden stellen met de twaalfde plaats.
Start race 2 Oschersleben
Start race 2 Oschersleben
De regen was een spelbreker bij het begin van de race en al na de eerste ronde moest de safety car naar buiten na een sortie van Franck Perera (GRT Lamborghini Huracan GT3 Evo). Ook Marvin Kirchhöfer (Corvette C7) en Markus Winkelhock (Audi R8 LMS GT3 Evo) lagen al uit de race na één ronde na met elkaar in contact te zijn gekomen. Na de herstart nam Maro Engel (Toksport WRT Mercedes-AMG GT3 Evo) de leiding over van Mathieu Jaminet, maar een Full Course Yellow hield het veld bij elkaar.

Schubert Motorsport - BMW M6 GT3
Schubert Motorsport - BMW M6 GT3
Na de rijderswissel begon de piste op te drogen en in die condities stond er geen maat op Michael Ammermüller, die voorbij de Mercedes ging en zonder problemen naar de zege reed. Luca Stolz in de Toksport WRT Mercedes zou nog wegzakken naar de zevende plaats. Jesse Krohn en Nick Yelloly (Schubert Motorsport BMW M6 GT3) pakten uiteindelijk de tweede plaats terwijl het laatste podiumtrapje naar de MRS-GT Racing Porsche van Maximilian Hackländer en Mick Wishofer ging. Jules Gounon/Igor Walilko (Team Zakspeed Mercedes-AMG GT3 Evo) werden vierde voor Ricardo Feller/Christopher Mies (Montaplast by Land-Motorsport Audi R8 LMS GT3 Evo).

Foto's: ADAC GT Masters
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zondag 16 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben ADAC.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons