van der Horst

Oschersleben: Moeilijk maar leervol debuut Glenn van Parijs in ADAC GT4

Allied Racing - Porsche Cayman GT4
Allied Racing - Porsche Cayman GT4
De nieuwe Duitse ADAC GT4 Series ging afgelopen weekend van start op de Motorsport Arena Oschersleben. In dit kampioenschap krijgen we met Glenn van Parijs ook een Belg aan de start, hij deelt een Porsche Cayman GT4 van Allied Racing met Constantin Schöl. Het werd geen gemakkelijk weekend voor onze landgenoot en zijn teamgenoot maar bij het ontbreken van een goed resultaat kunnen ze terugkijken op een leerrijk debuut.
ADAC GT4 Germany @ Oschersleben
ADAC GT4 Germany @ Oschersleben
Glenn van Parijs nam de start in de eerste race, de eerste maal dat hij een rolling start nam trouwens, vanuit positie negen. Na zijn stint bracht hij de wagen binnen voor de pilotenwissel op de vijfde plaats. Maar zijn teamgenoot kwam in contact met een andere wagen en viel terug naar de zestiende plaats. De race werd gewonnen door de RN Vision STS BMW M4 GT4 van Zug/Piana.

True Racing - KTM X-Bow GT4
True Racing - KTM X-Bow GT4
In de tweede race was het de beurt aan Schöl om de race aan te vatten, hij deed dat van op de twaalfde positie. Van Parijs nam het stuur over met de wagen op een achttiende plaats en wist nog op te klimmen tot de elfde positie. Ditmaal was de zege voor de KTM X-Bow van Kraihamer/Kofler.

Foto's: ADAC GT4 Germany
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op maandag 29 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben ADAC.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons