Oschersleben: Net geen top tien voor Team WRT

HTP/WWR - Mercedes-AMG GT3 Evo
Zaterdag vond op het circuit van Oschersleben de openingsrace van de ADAC GT Masters plaats. De wedstrijd werd van start tot finish gedomineerd door de HTP/WWR Mercedes-AMG GT3 Evo van Raffaele Marciello en Maxi Buhk. Zij hadden 2,6 seconden voorsprong op de GRT Lamborghini Huracan GT3 Evo van Albert Costa en Mirko Bortolotti. Dries Vanthoor en Charles Weerts die de enige door Team WRT ingezette Audi R8 LMS GT3 Evo bestuurden, eindigden op plaats elf.
Team WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo
Voor de eerste manche van de ADAC GT Masters daagden 27 wagens op, waaronder de Team WRT Audi R8 LMS GT3 Evo. Onze landgenoten startten vanop de veertiende plaats en schoven in de wedstrijd drie plaatsen op naar positie elf. Vooraan reden Raffaele Marciello en Maxi Buhk een zorgeloze race en zelfs een safety car-periode kon de opmars van de gele Mercedes niet verstoren.

Na de GRT Lamborghini eindigde de Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS GT3 Evo van Christopher Mies en Ricardo Feller op de derde plaats. De Schubert Motorsport BMW M6 GT3 van Jesse Krohn/Nick Yelloly en de Toksport WRT Mercedes-AMG GT3 Evo van Luca Stolz en Maro Engel maakten de top vijf vol.

Foto's: ADAC GT Masters

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zaterdag 15 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben ADAC.