van der Horst

Oschersleben: Podium voor Dries Vanthoor in race 2

Precote Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Precote Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
De Precote Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R van Robert Renauer en Thomas Preining heeft op de omloop van Oschersleben de tweede race voor de ADAC GT Masters gewonnen. Mede door een feilloze pitsstop terwijl de voornaamste tegenstanders juist daar steken lieten vallen wist de Porsche zich de leiding van de wedstrijd toe te eigenen al moest Renauer zich op het einde van de race nog reppen om Ricardo Feller af te houden. De ploegmaat van Dries Vanthoor bracht de Montaplast by Land-Motorsport Audi R8 LMS GT3 uiteindelijk als tweede over de lijn.
  • Dreamdrive
KÜS Team 75 Bernhard - Porsche 911 GT3 R
KÜS Team 75 Bernhard - Porsche 911 GT3 R
Mirko Bortolotti (GRT Grasser Lamborghini Huracan) had de leiding nochtans stevig in handen na de eerste helft van de race maar bij de pitsstop liep het mis. Die verliep minder vlot en volgens de koersdirectie werd ook de minimum stoptijd niet gerespecteerd waarop het de Lamborghini bedacht met een drive through. Achteraf bleek het om een vergissing te gaan maar de zege was vervlogen voor Engelhart en Bortolotti. Ook bij KÜS Team 75 Bernhard Porsche klungelde men bij de bandenwissel en liet men de Porsche te vroeg starten met een straftijd als gevolg waardoor Adrien de Leener/Matteo Cairolihet uitzicht op een podiumplaats verloren en slechts als zevende finishten.

PROpeak Performance - Aston Martin Vantage GT3
PROpeak Performance - Aston Martin Vantage GT3
Bij Montaplast by Land-Motorsport verliep de bandenwissel wel naar behoren waardoor Feller, die Vanthoor had afgelost, vlak achter de Precote Herberth Motorsport Porsche de baan weer op kwam. Niettegenstaande Feller de Porsche onder druk bleef zetten hield Renauer het hoofd koel en behield zijn eerste plaats. De eer van GRT Grasser werd gered door de Lamborghini van Rolf Ineichen en Franck Perrera die de laatste podiumplaats pakte. Maxime Martin kwam in de PROpeak Performance Aston Martin Vantage niet verder dan een veertiende plaats.

Foto's: ADAC GT Masters
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zondag 28 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben ADAC.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons