van der Horst

Oschersleben: Sterke duels in alle klassen

Renzo Uylenbroeck - BMW M4 GT4
Renzo Uylenbroeck - BMW M4 GT4
De vakantie zit er op voor de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup! 27 wagens daagden op voor de vierde manche, wat misschien minder was tegenover voor de zomerstop, maar het publiek kreeg nog steeds waar voor zijn geld. Beide races stonden bol van de gevechten, al dan niet voor winst en dat maakt dat het kampioenschap weer een nieuwe spin krijgt. Te beginnen met algemene overwinningen voor Gaëtan Anger en Renzo Uylenbroeck.
BSSC4: wie anders dan Gaëtan Anger en Renzo Uylenbroeck
Renzo Uylenbroeck - BMW M4 GT4
Renzo Uylenbroeck - BMW M4 GT4
In BSSC4 kregen we weer het gebruikelijke duel van dit seizoen: Gaëtan Anger versus Renzo Uylenbroeck. Deze laatste mocht van pole starten en terwijl beide heren weer wegreden van de anderen, maakte de Vlaams-Brabander een fout, waardoor de Fransman de leiding kon overnemen. Uylenbroeck drong nog wel aan voor winst tot in de laatste bocht, maar Anger inhalen lukte niet. Lorenz de Vlieger eindigde als best of the rest met 15 seconden achterstand op een derde plaats. In de tweede wedstrijd, met de omgekeerde grid, waren beide kemphanen weer snel vooraan te vinden, alleen verliep het ditmaal minder voor Anger. De Fransman raakte betrokken bij een incident in de openingsronde en moest tevreden zijn met plek vier. Uylenbroeck kon de malaise vermijden, de leiding nemen en met een mooie voorsprong de winst binnen halen. Bryan Crauwels en Jordi Huylebroeck vergezelden de Vlaams-Brabander op het podium.
BSSC3: hemel en drama voor Thomas Leysen, winst voor Rutger Herbosch
Rutger Herbosch - Hyundai Veloster N TCR
Rutger Herbosch - Hyundai Veloster N TCR
De eerste race in Oschersleben met de TCR's leverde niet al te veel verrassingen op. Zoals we gewoon zijn stond Thomas Leysen op het hoogste ereschavot, met in zijn zog Rutger Herbosch en Seppe Verbeke. Het feit dat de verschillen in de eerste race kleiner was geworden, was een teken dat de volgende wedstrijd interessanter kon worden. En dat gebeurde ook, al was het met hulp van buitenaf. Doordat Leysen als tiende algemeen eindigde in race één, mocht hij vanaf de eerste plaats starten in race twee, weliswaar met negen GT4's achter zich. Terwijl de Kempenaar probeerde om zoveel mogelijk uit de weg van de snellere concurenten te blijven, kon hij niet voorkomen dat hij uit de race getikt werd. Hier maakte Herbosch gretig gebruik van om de leiding in handen te nemen. Leysen vocht wel terug, tot zelfs binnen een seconde van de ART Simracing piloot, maar door een drive through in de allerlaatste ronde spatte zijn droom op winst uit elkaar en zo kregen we voor de tweede keer dit seizoen Herbosch als winnaar. Het werd helaas nog slechter voor Leysen, want gezien hij deze niet kon afwerken, kreeg hij 30 seconden aangesmeerd en promoveerden Ronny Heyman en Verbeke naar plaatsen twee en drie.
BSSC2: Kevin Tierens is de nieuwe naam op de erelijst
Kevin Tierens - Toyota GR86
Kevin Tierens - Toyota GR86
Met de afwezigheid van zowel Jens Goossens als Simon Heck, was het de vraag wie de nieuwe namen op de erelijst gingen worden in deze klasse. Uiteindelijk zou het er maar één zijn: Kevin Tierens. Al kreeg hij het niet cadeau. Samen met Gilles Philippaerts kon hij snel een gat slaan op de rest van het veld, maar beiden waren zeker aan elkaar gewaagd. In de eerste wedstrijd was het verschil namelijk minder dan een seconde, terwijl de tweede race al een iets groter gat gaf, maar genoeg om Tierens hard te laten werken voor de zege in beide wedstrijden. Overigens was de derde plaats ook telkens voor dezelfde naam, namelijk voor Kenny Liebert.
BSSC1: Rune Bobbaers doet goede zaken
Rune Bobbaers - Mazda MX-5
Rune Bobbaers - Mazda MX-5
Maar vijf Mazda MX-5's kwamen er aan de start, maar uiteindelijk heb je geen grote horde nodig om zeer interessante races voorgeschoteld te krijgen. Thor Tulloh schoot als een speer uit de startblokken in de eerste race, maar kwam onzacht in aanraking met de barrières. De Japanner zag zo zijn kans op winst vervliegen, meer bepaald richting Rune Bobbaers. De youngster van Arnage Competition overvleugelde het veld. Aan de meet had hij elf seconden voorsprong op Ronald Vanuytrecht en zelfs twintig op Nick Debeck. Maar tijdens de tweede race werd Bobbaers pas echt op de proef gesteld. Tulloh kon zich snel opwerken naar een tweede plek en van daaruit zette de Japanner de roos-witte Mazda stevig onder druk. Tot in de laatste ronde probeerde Tulloh er voorbij te geraken, maar een klein foutje in de laatste bochten werd hem fataal en zo moest hij toch zijn meerdere erkennen in Bobbaers. Debeck, die een ronde achterstand had, vervolledigde het podium.

Foto's: Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Sprint op vrijdag 1 september 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons