Oschersleben: Titel voor Ammermüller en Engelhart

Christian Engelhart/Michael Ammermüller - SSR Performance Porsche 911 GT3 R
Zij gingen de laatste race in als leiders in de puntenstand, Michael Ammermüller en Christian Engelhart (SSR Performance - Porsche 911 GT3 R) en een vierde plaats in de finale race van de ADAC GT Masters was voldoende om hen de titel te schenken. De tweede race op Oschersleben werd gewonnen door Philip Ellis en Raffaele Marciello (Team HTP-Winward Mercedes AMG), die eerder al de pole behaalden. De Team WRT Audi R8 LMS van Rolf Ineichen en Mirko Bortolotti pakte de tweede plaats, Robert Renauer en Mathieu Jaminet (Precote Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R) claimden de derde plaats.
Dries Vanthoor/Charles Weerts - Team WRT Audi R8 LMS GT3
Kelvin van der Linde en Patric Niederhauser (Team Rutronik Audi R8 LMS GT3 Evo), de heersende kampioenen maakten voor de start nog aanspraak op de titel maar van der Linde raakte bij de start betrokken bij een crash en moest de strijd staken waarmee alle hoop om de titel te verlengen vervloog. Luca Stolz en Maro Engel brachten de Toksport WRT Mercedes AMG als vijfde over lijn en sloten het seizoen af als derde in de eindstand. Charles Weerts en Dries Vanthoor (Team WRT Audi R8 LMS) beëindigden het seizoen met een zevende plaats. Niels Lagrange en Clemens Schmid kwamen als vijftiende over de finishlijn.

Foto's: ADAC GT Masters

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zondag 8 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben ADAC.