van der Horst

Ostberg besluit R5-debuut op tweede stek

Mads Ostberg - Citroën C3 R5
Mads Ostberg - Citroën C3 R5
Mads Ostberg heeft zijn R5-debuut met Citroën en bij DG-sport gevierd met een tweede plaats. Hij eindigde in de Rally Hadeland in Noorwegen achter Ole-Christian Veiby die net als Ostberg de rally aangreep om de Rally van Zweden voor te bereiden.
Mads Ostberg is uit de WRC-rangen van Citroën gedegradeerd maar hij mag wel nog WRC2 Pro betwisten in Franse schoot. Om die uitdaging voor te bereiden kwam hij aan de start in een kleine rally in Noorwegen, de Rally Hadeland.

Maar onder de markt had hij het niet. Hij nestelde zich meteen op het podium maar leek vrede te moeten nemen met een derde stek want Eyvind Brynildsen (Skoda Fabia R5) en Ole-Christian Veiby (Volkswagen Polo R5) snelden er meteen vandoor. Niet onlogisch omdat Ostberg nog moest wennen aan zijn nieuwe montuur. Brynildsen verloor aan het einde anderhalve minuut, maar Veiby bleef de Citroënrijder wel netjes voor en won met 18 tellen voorsprong. Ostberg werd tweede en schenkt het Belgische DG Sport meteen een podiumstek. Henning Solberg (Skoda Fabia R5) werd derde op bijna anderhalve minuut.

Foto: Alain Georges



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zaterdag 2 februari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Zweden.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons