van der Horst

Oulton Park: Aston Martin en BMW verdelen de pole-positions

Oman Racing Team Aston Martin Vantage
Oman Racing Team Aston Martin Vantage
Maandag wordt op het circuit van Oulton Park de eerste en tweede race van het Brits GT kampioenschap betwist. De kwalificaties vonden op zaterdag plaats. Zien wij bij race 1 Aston Martin de hele eerste lijn innemen dan staat er voor race 2 een BMW op pole voor terug een Aston Martin. Op Paaszondag wordt er niet gereden en het voor het vervolg van de actie op het circuit van Oulton park is het dus wachten tot maandag.

Beechdean Aston Martin
Beechdean Aston Martin
Ahmad Al Harthy kwalificeerde de Oman Racing Team Aston Martin Vantage op de pole positie voor de eerste race op maandag. Andrew Howard stuurde de Beechdean Aston Martin naar de eerste startlijn naast het Oman Racing exemplaar. De tweede lijn is voor de Ecurie Ecosse  BMW Z4 van Marco Attard en de AF Corse Ferrari van Pasin Lathouras. De Triple Eight BMW Z4 van Mowle/Osborne en de Trackspeed Porsche van Firth/Hughes misten de kwalificatie nadat de wagens beschadigd waren geraakt tijdens de vrije trainingen. Chris Hoy op de Nissan GT-R van het Nissan GT Academy Team klasseerde zich bij zijn eerste race als veertiende.

Ecurie Ecosse BMW Z4
Ecurie Ecosse BMW Z4
Alexander Sim wist de Ecurie Ecosse BMW Z4 op de pole te zetten en Jonny Adam pakte nogmaals de tweede startplaats voor de Beechdean Aston Martin. De tweede startlijn was ditmaal voor deAF Corse Ferrari van Aaron Scott en de M-Sport Bentley Continental R van Steven Kane. Alex Buncombe die de Nissan GT_R deelt met Chris Hoy deed even goed als zijn beroemde plegmaat en kwalificeerde de Japanse bolide op de veertiende plaats. Bij de GT4’s ging de snelste tijd eenmaal naar de Beechdean Aston Martin van Ross Wylie en eenmaal naar de Lotus van Gavan Kershaw.

Foto's: British GT ChampionshipSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op zondag 20 april 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons