van der Horst

Oulton Park: Meer dan 30 deelnemers voor opener van Brits GT kampioenschap

080306db85ae01ab2d65ec092a927565225a5aee.jpg
Het is een druk autosport weekend en ook al in Engeland gaat het Brits GT kampioenschap van start op het circuit van Oulton Park. Het belooft opnieuw een spannend seizoen te worden met volle startgrids want meer dan 30 wagens prijken nu al op de deelnemerslijst, waarmee het Britse GT het mooiste startveld van alle nationale GT competities in huis heeft. Op Oulton Park vindt de kwalifocatie plaats op zaterdag waarna er twee races van één uur verreden worden op Paasmaandag.
  • VR Racing
Met Aston Martin (9), Ginetta (7), BMW (4), Ferrari (4), Porsche (3), Bentley (2), Nissan (2), Audi (1), Lotus (1) en McLaren (1) komen er op Oulton park niet minder dan 34 wagens van 10 verschillende merken aan de start in twee verschillende klasses, GT3 en GT4. De meeste aandacht zal zeker gaan naar Chris Hoy, de beroemde wielrenner maakt er zijn debuut in de autosport aan de zijde van Alex Buncombe op een Nissan GT-R GT3 van het Nissan GT Academy Team. Het uittredende kampioenenteam Beechdean AMR staat opnieuw aan de start met zijn Aston Martin Vantage GT3 en rekent opnieuw op Andrew Howard en Jonny Adams om een tweede titel binnen te rijven. Concurrentie voor de titel moet er komen van de twee Trackspeed Porsche’s en de twee Triple eight BMW Z4’s.   

M-Sport Racing Bentley Continental GT3
M-Sport Racing Bentley Continental GT3
Uitkijken is het naar het debuut op Engelse bodem van de Bentley GT3 waarvan zowel M-Sport Racing (Steven Kane/Humaid Al Masood) als Generation Bentley Racing (Steve tandy/James Appleby)een exemplaar op de baan brengen. In de GT4 klasse zien wij dan weer niet minder dan zes Ginetta’s aan de start komen. 
Foto's: British GT ChampionshipSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op zaterdag 19 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oulton Park.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons