van der Horst

Oulton Park: Aston Martin tweemaal aan het feest

Griffin/Butcher - Oman Racing Team Aston Martin Vantage
Griffin/Butcher - Oman Racing Team Aston Martin Vantage
Aston Martin heeft op het circuit van Oulton Park de twee races van de eerste manche van het British GT gewonnen. Nochtans was het de FF Corse Ferrari van Eastwood/Carroll die als eerste over de finishlijn kwam bij de eerste race maar het Oman Racing Team legde klacht neer, de Italiaanse bolide zou hun Aston Martin gehinderd hebben bij het buiten rijden van de stands. Oman Racing Team kreeg gelijk van de koersdirectie en Griffin/Butcher kregen de zege toegewezen, de Ferrari verhuisde naar de tweede plaats. In de tweede race ging de overwinning naar de Beechdean AMR Aston Martin van Howard/Adam.
  • Powercars
Liam Griffin (Oman Racing Team Aston Martin) nam bij de start autoritair de leiding voor de FF Corse Ferrari van Bary Eastwood. Deze laatste moest zelfs even de McLaren van junior Andrew Watson voor zich dulden maar de McLaren dook even later de vangrails in. In de twaalfde ronde ging het in het peloton mis bij het dubbelen van de McLaren van Salih Yoluc. De Beechdean Aston draait rond zijn as en werd aangereden door de Aston Martin van Ahmad Al Harthy en even later reden de RAM Mercedes #30 en de Barwell BMW #63 op elkaar waarna de safety car de baan werd opgestuurd.

Gary Eastwood/Adam Carroll  - FF Corse Ferrari 458 Italia
Gary Eastwood/Adam Carroll - FF Corse Ferrari 458 Italia
Bij FF Corse verliep de pitstop vlotter dan bij Oman Racing waardoor de Ferrari aan de leiding kwam voor de Aston Martin, op de derde plaats volgde nu de Triple Eight BMW. Terwijl Asam Carroll probleemloos naar de zege reed ontspon er zich een heftig duel tussen Butcher en Osborne voor de tweede plaats dat uiteindelijk beslecht werd in het voordeel van de Engelse bolide. Na de race wijzigde de rangorde ten gevolge van de klacht van Oman Racing Team.

Uitslag race 1:

1. Liam Griffin/Rory Butcher (Oman Racing Team Aston Martin Vantage)
2. Gary Eastwood/Adam Carroll (FF Corse Ferrari 458 Italia)
3. Lee Mowle/Joe Osborne (Triple Eight Racing BMW Z4)
4. Phil Dryburgh/Mat Jackson (Oman Racing Team Aston Martin Vantage)
5. Hector Lester/Benny Simonsen (Rosso Verde Ferrari 458 Italia)
 
Oulton Park - start race 2
Oulton Park - start race 2
Bij de start van de tweede race nam Jonny Adam (Beechdean Aston Martin) de leiding voor Caroll in de FF Corse Ferrari. Adam liet de Italiaanse bolide voor aangezien deze nog een straftijd van 15 seconden moest uitzitten. Na een aanrijding tussen de Mercedes #22 en de BMW #63 kwam de verrassende Ginetta LNT van Mike Simpson post vatten achter de twee koplopers.

De Aston kwam na de pitstops als leider de baan op voor de Ginetta maar bij Beechdean had men de wagen te snel laten vertrekken en Andrew Howard moest nog eens binnen komen voor een stop and go. Desondanks behield de Aston de leiding en zegevierden Howard en Adam voor de Ginetta van Simpson en Tandy. Marco Attard (Ecurie Ecosse BMW Z4) kwam op het einde van de race nog fel opzetten en finishte onder de vleugel van de Ginetta .

Uitslag race 2:

1. Andrew Howard/Jonny Adam (Beechdean AMR Aston Martin Vantage)
2. Steve Tandy/Mike Simpson (Team LNT Ginetta GT3)
3. Marco Attard/Alexander Sims (Ecurie Ecosse BMW Z4)
4. Liam Griffin/Rory Butcher (Oman Racing Team Aston Martin Vantage)
5. Lee Mowle/Joe Osborne (Triple Eight Racing BMW Z4)

Foto's: British GT
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op dinsdag 7 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oulton Park.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons