van der Horst

Oulton Park: McLaren en Lamborghini verdelen de buit

Jenson Team Rocket RJN - McLaren 720S GT3
Jenson Team Rocket RJN - McLaren 720S GT3
Voor de eerste manche van het Brits GT-kampioenschap ging het richting Oulton Park. Naar het vertrouwde recept werkten zij daar twee races van uur af. Gezien deze manche vroeger steevast in het Paasweekend werd afgewerkt en er dus ook op maandag gereden werd, moesten de deelnemers ditmaal hun twee races op zondag afhaspelen. In de eerste wedstrijd ging de zege in de richting van de Jenson Team Rocket RJN McLaren van James Baldwin en Michael O'Brien, terwijl de tweede gewonnen werd door de Barwell Motorsport Lamborghini van Phil Keen en Adam Ballon.
  • LTF
Gezien de afwezigheid van Aston Martin voert McLaren nu de forsing qua aantal wagens en dat lieten ze merken tijdens de eerste race. De Optimum Motorsport McLaren van Lewis Proctor en Ollie Wilkinson nam de pole en de leiding na de start voor de 2 Seas Motorsport McLaren van Jordan Witt en Jack Mitchell. Toch kon de wagen geen vuist maken tegen de debuterende Jenson Team Rocket RJN McLaren van Brits eSporter Baldwin en O'Brien. Deze laatste geraakte voorbij Wilkinson op de piste en voorbij Mitchell toen die de pits opzocht voor een stop en go-penalty. Een safety car periode op het einde van de race bracht alles nog samen, maar O'Brien hield in de laatste twee ronden stand voor Wilkinson en de tweede 2 Seas Motorsport van Angus Fender en Dean MacDonald. De TF Sport Aston Martin van Connor O'Brien en Patrick Kibble haalde de overwinning in GT4.

Start 2020 British GT Oulton Park Race 2
Start 2020 British GT Oulton Park Race 2
Voor de tweede race stond Phil Keen op pole met zijn Barwell Motorsport Lamborghini, hij nam na de start het voortouw en gezien zijn ervaring kon hij zonder problemen standhouden tijdens zijn stint. Teamgenoot Adam Ballon bleef zonder problemen aan de leiding en stond die ook niet af nadat een safety car het hele veld bij elkaar bracht na een ongeval met drie wagens, die uiteindelijk op drie verschillende plaatsen op de piste strandden. Tweede werd de Barwell Lamborghini van Sandy Mitchell en Ricky Collard en de RAM Racing Mercedes van Sam De Haan en Patrick Kujala promoveerde naar een derde plaats doordat de zusterwagen een tijdstraf opgelegd kreeg. De overwinning bij de GT4's ging naar de Balfe Motorsport McLaren van Euan Hankey en Mia Flewitt.

Foto's: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zondag 2 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oulton Park.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons