van der Horst

Oulton Park: minder weekend voor Ulysse de Pauw

Ulysse de Pauw - Douglas Motorsport
Ulysse de Pauw - Douglas Motorsport
Niet alleen de British GT serie reed zijn eerste wedstrijden dit weekend in Oulton Park, ook het Brits Formule 3-kampioenschap was er aanwezig om het voorprogramma op te fleuren. Daar kwam ook een landgenoot aan de start: Ulysse de Pauw. De jonge Belg kwam vorig seizoen al uit in het kampioenschap en met twee podiumplaatsen mikt hij logischerwijs hoger dit seizoen. Toch viel het openingsweekend enigzins tegen voor de Pauw, niettegenstaande het goed was gestart.
Tijdens de eerste race van het weekend kon hij zich al direct op het podium hijsen. De jongeman uit Grez-Doicau eindigde op een mooie derde plaats na een ongrijpbare Kaylen Frederick en na Kiern Jewiss. Na de race kreeg de Pauw zelfs nog een promotie naar de tweede plaats, gezien Frederick bestraft werd met een tijdstraf van 10 seconden wegens een valse start. Tijdens de tweede race mocht hij starten van een 13de plaats, maar dankzij twee uitvallers eindigde hij de tweede race als elfde. Deze werd overigens gewonnen door Piers Prior, die van start tot finish aan de leiding reed.

Start 2020 British F3 Oulton Park Race 3
Start 2020 British F3 Oulton Park Race 3
Op zondag nam Frederick zijn revanche door zowel de derde als vierde race te winnen. De Pauw kon zich ook in de derde race naar het podium rijden, maar werd achteraf gediskwalificeerd omwille het verbeteren van zijn tijd in een sector waar op dat moment een gele vlag situatie heerste. De laatste race startte hij wederom bijna achteraan en moest hij weer genoegen nemen met een elfde plek. Met deze uitslagen staat hij als tiende geklasseerd in het kampioenschap, met 41 punten achterstand op leider Frederick.

Foto's: Douglas Motorsport - British F3Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 2 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oulton Park.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons