van der Horst

Oulton Park: Ram Racing en WPI Motorsport verdelen de overwinningen

Ram Racing - Mercedes-AMG GT3
Ram Racing - Mercedes-AMG GT3
Normaal gezien had de manche in Oulton Park de start van het seizoen moeten zijn in de British GT, maar COVID stak daar een stokje voor. De afspraak werd daarom verplaatst naar dit weekend als de voorlaatste manche van het seizoen. De races stelden nochtans niet teleur. Tijdens de eerste race ging de winst naar gastrijders Kevin Tse en Tom Onslow-Cole in de Ram Racing Mercedes, terwijl Michael Igoe en Phil Keen met de WPI Motorsport Lamborghini naar de winst reden in race twee. Ook kennen we al de GT4-kampioen op een meeting van het einde.
  • STX Motorhomes
Bij de start was het de Bentley van Paddock Motorsport die de forcing voerde, maar Tse - die overigens voor het eerst in Oulton Park reed - bleef goed volgen en kon dankzij een ongeval bij de GT4's de leiding overnemen. Onslow-Cole nam van daaruit het commando over en bleef buiten schot. Achter hem was het de Team ABBA Racing Mercedes van Richard en Sam Neary die na de pitstops op de tweede plaats kwam postvatten. Neary junior moest wel alle zeilen bijzetten op het einde want een indrukwekkende Dennis Lind begon druk te zetten op de Brit. Helaas kwam de Deen tekort om de tweede plaats te claimen en moest dus samen met Leo Machitski in de Barwell Motorsport Lamborghini tevreden zijn met het laagste podiumtrapje.

WPI Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
WPI Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
In de tweede race kregen we een nieuwe wending met dank aan de regen. De Team Parker Racing Porsche nam de kop en hield ook stand totdat Onslow-Cole een fout maakte en de safety car op de piste verscheen. Iedereen reed daarom de pits in en het was Ian Loggie die met de Ram Racing Mercedes de leiding in handen kreeg, maar na een drive through kregen Igoe en Keen de overwinning cadeau. Igoe hield zonder problemen de Barwell Motorsport Lamborghini van Sandy Mitchell en Adam Balon achter zich, terwijl Loggie zich na de drive through terug een weg naar voren baande en toch nog samen met Yelmer Buurman op de derde plaats eindigde.

Gus Burton en Will Burns
Gus Burton en Will Burns
Bij de GT4's ging de eerste winst naar Michael Topham en Darren Turner in de Newbridge Motorsport Aston Martin, terwijl de tweede wedstrijd gewonnen werd door de Century Motorsport BMW van Will Burns en Gus Burton, met dank aan de twee McLaren's van Jenson Team Rocket RJN die elkaar raakten. Hierdoor is de kampioen bij de GT4's al gekend, want Burns en Burton hebben nu al genoeg punten om de algemene titel als in de Silver Cup te claimen. Zij kunnen met een gerust gemoed op 17 oktober richting Donington Park trekken voor de finale, al zal dit niet het geval zijn voor de andere klassementen.

Foto's: British GTSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op zondag 12 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oulton Park.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons