Oulton Park: Twee zeges voor Barwell Motorsport

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracán GT3
De Barwell Motorsport Lamborghini Huracan GT3 van Phil Keen en Jon Minshaw won dit weekend op het circuit van Oulton Park de eerste twee races van het Brits GT kampioenschap. Tweemaal nam de Lamborghini van bij de start het voortouw om het commando van de race te behouden tot bij de meet. Achtentwintig wagens waarvan 12 GT3 en 16 GT4 namen deel aan de eerste manche van het Brits GT kampioenschap.
Podium race 1 Oulton Park
De eerste race vond plaats op een natte piste. Minshaw, tweede op de startgrid, ging bij de start voorbij de Team Parker Bentley die van op de pole was vertrokken. De Lamborghini sloeg onmiddellijk een kloof op de rest van het veld en werd niet meer bedreigd. Achter de leider werd er wel fel gevochten om de overige ereplaatsen. De tweede plaats ging uiteindelijk naar de tweede Barwell Motorsport Lamborghini van Sam Tordoff/Liam Griffin, de laatste podiumplaats was voor de TF Sport Aston Martin Vantage van Jonny Adam/Derek Johnston. De zege in de GT4 klasse was voor Track-Club McLaren 570S van Adam Mckay/Adam Balon.

Ook in de tweede race stond er geen maat op de Barwell Motorsport Lamborghini Huracan GT3 van Phil Keen en Jon Minshaw, die er van bij de start vandoor ging en vrij makkelijk won niettegenstaande een opgelegde handicap van 10 seconden voor zijn zege in de eerste race. De safety car was na een aanrijding nog op de baan wanneer de race werd afgevlagd. Het podium werd vervolledigd door de TF Sport Aston Martin’s van Jonny Adam/Derek Johnston en Mark Farmer/Jon Barnes. De overwinning in de GT4 klasse ging naar de Ginetta van Alex Reed en David Pittard.

Foto's: British GT

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in British GT Championship op woensdag 19 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oulton Park.