van der Horst

Over een maand start het Belgische uithoudingskampioenschap of Belcar Endurance Championship

2022 Belcar American Festival Zolder
2022 Belcar American Festival Zolder
Dat het Belcar Endurance Championship dit seizoen sterk uit de startblokken zal komen, staat in de sterren geschreven. Na het goede nieuws van de samenwerking met de nationale sportzender SPORZA en de aankondiging van de nieuwe sportieve leider, Philippe Godet, wacht het zuiver sportieve nieuwsluik met de startgrid die ondertussen vormt krijgt, in afwachting van de eerste meeting, het New Race Festival, op 13 en 14 mei, uiteraard in de thuisbasis van het Belgische uithoudingskampioenschap, Circuit Zolder.
Circuit Zolder in de avond
Circuit Zolder in de avond
Misschien is het toch nuttig om die twee belangrijke elementen nog eens te herhalen”, weet Algemeen Directeur van Circuit Zolder, Harry Steegmans. “De samenwerking met SPORZA geeft de autosport in het algemeen, maar vooral onze teams en rijders heel wat extra visibiliteit en dat is uiteraard goed nieuws voor hun commerciële partners. Ik ben ervan overtuigd dat het kampioenschap verder kan groeien door ieder raceweekend in samenvatting op SPORZA te komen. Daarnaast heten we Philippe Godet uiteraard van harte welkom in ons kampioenschap als nieuwe wedstrijdleider.
 
Ondertussen krijgt ook de Balance of Performance voor de GTA-klasse vorm, iets waar in een volgende communicatie in detail zal op worden ingegaan.
 
En dan herhaal ik graag dat we dit jaar vijf wedstrijden afwerken, op drie verschillende circuits en in diverse formats, waaronder een avondrace op zaterdagavond in Spa-Francorchamps. Uiteraard blijft het hoogtepunt van het seizoen de 24 Hours of Zolder, op 26 en 27 augustus”, gaat Harry Steegmans verder.

Startveld groeit op alle fronten
 
Bert Longin/Stienes Longin/Peter Guelinckx - Audi R8 LMS GT2
Bert Longin/Stienes Longin/Peter Guelinckx - Audi R8 LMS GT2
Ondertussen zijn we vooraan in het kampioenschap, in de klasse GTA al zeker van minimaal drie merken, maar een vierde speler is zeker niet uitgesloten. Onder meer Belgium Racing doet het met de Porsche 992 GT3 Cup, in het seizoen dat het Noord-Limburgse team zijn 25ste verjaardag viert. “We doen het met twee Porsche 992, met Dylan Derdaele en Michael Cool enerzijds en Koen Wauters en Jos Menten anderzijds”, liet het team ondertussen al weten. Nog minstens drie andere teams zullen het bekende Duitse merk vertegenwoordigen, waaronder RedAnt Racing met Michiel Haverans.

Russell Racing by Semspeed - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Russell Racing by Semspeed - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Lamborghini is er ook, met niet alleen Totaal Plan Racing, maar ook Russell Racing. De vicekampioen van 2022 kiest dus ook voor de Stier uit Sant'Agata Bolognese. Christoff Corten, de broers Thiers en Jeffrey van Hooydonk krijgen daarbij steun van Semspeed, het team van de broers Semoulin die jaren ervaring in de internationale Super Trofeo hebben. Kampioen PK Carsport doet het dan weer met Audi, maar mogelijk kiest het team van Anthony Kumpen tijdens de 24 Hours of Zolder voor een Porsche 992 GT3 Cup. Tot slot is er ook interesse van KTM voor het Belgische uithoudingskampioenschap. Wait and see!
 
Bovendien werken we ook weer samen met de Porsche Endurance Trophy”, aldus Series Manager Lucia Gallucci. “Wat voor ons een teken van vertrouwen is en de teams een extra uitdaging geeft.
 
Alnimax Racing - BMW M4 GT4
Alnimax Racing - BMW M4 GT4
In GTB zorgt Alnimax voor vernieuwing met de BMW M4 GT4, die het opneemt tegen enkele andere BMW M4, maar ook Ligier, Porsche en wie weet Mercedes zorgen voor nieuw bloed en spektakel in de tweede GT-divisie. De aankondigingen worden snel verwacht.


JFT Engineering by PG Motorsport - Renault Clio
JFT Engineering by PG Motorsport - Renault Clio
Wie Belcar Endurance Championship zegt, zegt ook toerwagens. AC Motorsport (Audi), Priconracing (BMW) en AR Performance (BMW) kiezen daarbij alvast voor TA, terwijl JFT Engineering (Renault), Xwift Racing Events (BMW), VDW Motorsport (BMW), Convents Racing team (BMW) en JJ Motorsport (BMW) in TB willen schitteren. Ook hier geldt dat heel wat formaties hun aanwezigheid de komende weken en dagen nog zelf zullen bevestigen en dat het startveld dus verre van compleet is.
 
Stay tuned en tel af naar de officiële testdag op Circuit Zolder op 20 april eerstkomende… 

Belcar Series



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 17 april 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons