van der Horst

Over en uit voor de Formula V8 3.5

World Series Formula V8 3.5 @ Spa-Francorchamps
World Series Formula V8 3.5 @ Spa-Francorchamps
Dit weekend wordt te Bahrein de finale beslist van de World Series Formula V8 3.5. De wedstrijden zullen niet alleen de twee laatste van het huidige seizoen zijn maar tevens die van de World Series Formula V8 3.5 in zijn geheel. Promoter RPM-MKTG heeft immers besloten om in 2018 geen kampioenschap meer te organiseren.
  • Skylimit Events
Rowland vs Merhi
Rowland vs Merhi
Na 20 jaar valt dus het doek over de World Series Formule 3.5, die startte onder de naam van World Series by Nissan en die nadat Renault het roer in handen nam verder ging als Formula Renault 3.5 Series tot eind 2015. Na het vertrek van Renault kreeg de serie de naam World Series Formula V8 3.5 mee. Het huidige kampioenschap volgde grotendeels de kalender van het WEC maar niettegenstaande er aantrekkelijke circuits aangedaan werden bleef het aantal deelnemers laag. Voor de finale in Bahrein dit weekend daagden maar tien rijders op.

Stoffel  Vandoorne - Formule Renault 3.5
Stoffel Vandoorne - Formule Renault 3.5
De Formula Renault 3.5 Series was enige jaren terug nog een serieuze concurrent voor de GP2 Series en rijders zoals Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Fernando Alonso, Robert Kubica, Kevin Magnussen alsook Stoffel Vandoorne kozen voor de Formule Renault als opstap naar de formule 1. De serie was dan ook een doorn in het oog van de FIA, die de serie bedacht met een belachelijke lage coefficient als opstapformule naar de formule 1. Teams als Fortec en Charouz hadden dan ook al besloten om volgend jaar over te stappen naar de F2 wat de leefbaarheid van de serie helemaal onderuit haalde.

In Bahrein gingen vandaag de pole positions voor de laatste twee wedstrijden respectievelijk naar Matevos Isaakyan (SMP Racing by AVF) en René Binder (Lotus).

Foto's: Niels Vaeck, Racing International Series & World Series by Renault
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op vrijdag 17 november 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons