van der Horst

Overhandiging van de twaalf eerste BMW M235i Racing te Circuit Zolder

Presentatie BMW M235i Racing Cup Belgium
Presentatie BMW M235i Racing Cup Belgium
BMW Group en de organisatie van de BMW M235i Racing Cup Belgium maakten gebruik van de internationale testdag van 19 maart op Circuit Zolder om de 12 bestelde bolides te overhandigen aan hun eigenaars. Vorig jaar werd tijdens de 24 Hours of Zolder door Jan Horemans het idee voor een nieuwe merkencup in België gelanceerd, de BMW M235i Racing Cup. Een ambitieus project dat een onverwacht succes kende en nu zes maand later wekelijkheid geworden is met de levering van de eerste 12 wagens. De officiële presentatie vond plaats in aanwezigheid van circuitdirecteur Thierry Deflandre en BMW Corporate Communications Manager Christophe Weerts.
  • LTF
Thierry Deflandre en Jan Horemans
Thierry Deflandre en Jan Horemans
Thierry Deflandre ziet de BMW M235i Racing Cup Belgium als een perfecte tussenstap in de piramide van de amateur autosport en daarom staat ook Circuit Zolder achter dit project. "Samen zullen we er een succes van maken. We waren zeer onder de indruk vorig jaar, net voor de start van de 24 Hours (of Zolder nvdr.) met deze mooie BMW M235i en we voelden onmiddellijk aan dat dit echt een product was dat perfect aansloot bij ons concept rond de 24 Hours of Zolder waarin we ons veel toegankelijker en democratisch wilden opstellen. We zijn zeer blij dat we een nieuwe speciale raceklasse konden opzetten voor deze M235i-serie."

Xavier Schène - Jan Horemans - Christophe Weerts
Xavier Schène - Jan Horemans - Christophe Weerts
De nieuwe merkencup doet in zijn eerste seizoen dan ook niet minder dan vier maal het Limburgse circuit aan. Ook de RACB zegde zijn steun toe en was vertegenwoordigd op de presentatie in de vorm van RACB Sport algemeen directeur Xavier Schène. Rijplezier en fairplay moeten centraal staan herinnerde Jan Horemans de aanwezigen en sfeer zal er ook zijn naast de baan. De organisatie zorgt op iedere meeting voor een hospitality tent waar zowel rijders, teamleden, familieleden als sponsors welkom zijn.

BMW M235i Racing
BMW M235i Racing
"We zijn één familie die van het ene circuit naar het volgende trekt en we willen echt de fair play benadrukken. De tent laat toe vrienden en familie uit te nodigen, maar biedt op hetzelfde ogenblik de mogelijkheid om na te kaarten over wat je op het asfaltlint meemaakte. Dit is zeer belangrijk voor ons dat dit integraal deel uitmaakt van onze Racing Cup Belgium", aldus Jan Horemans.

BMW M235i Racing
BMW M235i Racing
Het reglement is geënt op dat van de Duitse BMW M235i Racing Cup die vorig jaar al van start ging. De wagens toonden zich er zeer betrouwbaar en maalden ettelijke kilometers af zonder problemen, wat aantoonde dat er technisch niet veel moest gewijzigd worden. Ook het type banden, Dunlop's, zijn identiek aan deze uit het Duitse kampioenschap van 2014. "De banden werden speciaal in Duitsland ontwikkeld door Dunlop voor onze wagen en wij zullen kunnen profiteren van diezelfde banden", aldus Horemans.

Presentatie BMW M235i Racing Cup Belgium
Presentatie BMW M235i Racing Cup Belgium
"De Cup heeft exact dezelfde reglementen als deze van de cup die vorig jaar van start ging in Duitsland. Het positieve is dat we veel halen uit de ervaring van de ettelijke kilometers die werden afgemaald op de Nordschleife en ik denk dat als het (een wagen nvdr.) goed is op de Nordschleife, deze op elk ander circuit ook goed zal gaan", licht Jan Horemans toe. De M235i Cup telt dit jaar zeven manches waarvan vier in Zolder, twee in Spa en één in Zandvoort. Cup sponsor LePlan GT wines heeft voor iedere racewinnaar een extra verrassing in petto in de vorm van een grote fles magnum. All deelnemende rijders kunnen ook punten sprokkelen voor de BMW Sports Trophy.

Dirk Adorf
Dirk Adorf
BMW Motorsport testrijder Dirk Adorf die vele uren achter het stuur van de BMW M235i Racing heeft doorgebracht haalde aan dat de wagen een echte racecar is, “easy to drive, but not easy to drive really fast”. De BMW Motorsport specialisten staan dan ook heel het seizoen ter beschikking van de teams om hen met raad en daad bij te staan. "Een nieuwe wagen is altijd afwachten, maar we zijn zeer tevreden na afgelopen jaar. We hebben nu tot 35.000 kilometer afgelegd met verschillende klanten met deze wagen. Hij ziet er enorm betrouwbaar uit en vormt een goede basis voor de klantensport", aldus BMW M235i projectleider Sebastien Golz.

Bert Redant - BMW M235i
Bert Redant - BMW M235i
Na de officiële presentatie ging het richting pitbox waar de 12 eerste wagens wachtten op hun nieuwe eigenaars. Na de overhandiging van de sleutels reden de maagdelijk witte bolides het circuit op voor de traditionele familiefoto. In de namiddag konden de rijders dan hun bolides voor het eerst aan de tand voelen, onder het toeziende oog van BMW Motorsport die de heren piloten voorzag van tekst en uitleg.

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op donderdag 19 maart 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons