van der Horst

Paasklokken luiden start BNL kampioenschap in.

BNL Karting Series
BNL Karting Series
Tijdens het afgelopen paasweekend gingen op Karting Genk de BNL Karting Series van start. Na een geslaagde BNL Kick-Off, enkele weken geleden, stonden er dit weekend opnieuw 275 rijders aan de start. De paasklokken voorzagen bovendien prachtige weersomstandigheden waarin Senn Lindeman (MicroMax), Boaz Maximov (MiniMax), Ethan-Jeff Hall (Rotax Junioren), Kaï Rillaerts (Rotax Senioren), Glenn Van Parijs (DD2) en Ian Gepts (DD2 Masters) de zeges pakten.
  • Qvick Motors
MicroMax: Senn Lindeman pakt de zege na mooie strijd
Senn Lindeman
Senn Lindeman
In de MicroMax klasse was de zege voor Senn Lindeman die uitkomt voor het Nederlandse Paauwer Kart Racing. Lindeman won drie van de vier wedstrijden maar kreeg de eindzege niet cadeau. Jack Freeman, die op zaterdag de poleposition pakte en vooral onze landgenoot Vic Van Campenhout boden het nodige weerwerk in enkele spannende races. Na twee overwinningen op zaterdag, moest Lindeman de eerste race op zondag vanaf de vijfde plaats starten. Van Campenhout, die de pole pakte, reed zo naar de zege en kon wat punten goedmaken op Lindeman, die mooi terugkwam naar P2. In de vierde en laatste wedstrijd was het opnieuw Lindeman die won en zo de eerste BNL op zijn naam schreef. Van Campenhout werd in zijn Formula-K van SFP Racing knap tweede, Jack Freeman nam de laatste podiumplaats voor zijn rekening. 
MiniMax: Maximov en Sadurski verdelen de zeges
MiniMax
MiniMax
Nederlanders Boaz Maximov en Max Sadurski bleken tijdens de BNL Kick Off al erg aan elkaar gewaagd te zijn en ook afgelopen weekend ging de strijd om de zege tussen beide jonge heren. Op zaterdag wist Maximov beide races te winnen terwijl op zondag Sadurski dezelfde perfecte resultaten wist neer te zetten. Sadurski liet op zaterdag wel enkele puntjes liggen terwijl zijn landgenoot op zondag wel twee keer tweede wist te worden. Dat gaf uiteindelijk ook de doorslag in de eindstand waar Maximov de zege pakt voor Sadurski en GKS rijder Alexander Van Meeuwen. 
Rotax Junioren: Ethan-Jeff Hall eerste leider in de tussenstand
Ethan-Jeff Hall
Ethan-Jeff Hall
Maar liefst 60 Junioren verschenen zaterdag op het appel voor de kwalificaties. De deelnemers werden in groepen verdeeld en zouden op zaterdag ook heats afwerken in plaats van de gebruikelijke eerste en tweede race. Op zondag ging het dan echt om de knikkers met een prefinale en de finale. Austin Lee realiseerde de snelste chrono in de kwalificaties en mocht de heats vanaf pole vertrekken. Thijs Stevens en Ethan Jeff Hall reden een tweede en derde tijd. De kwalificatie heats op zaterdag schudden het klassement flink door elkaar. Vinni Philips, Scott Marsh en Mikkel Pedersen hadden nu de beste kaarten in handen voor de finale dag. Maar het liep op zondag voor Philips en Marsh niet zoals gehoopt. Marsh werd zevende in de prefinale, Philips zelfs pas zestiende. Ethan Jeff Hall maakte de omgekeerde beweging reed naar de winst. Een kunstje dat de jonge Britt enkele uren later herhaalde in een felbevochte finale. Mikkel Pedersen werd in de prefinale en finale tweede, en zo ook tweede in de einduitslag. Kasper Schormans stond er wanneer hij er moest staan en pakte met twee vierde plaatsen de derde plaats in de eindstand.  
Rotax Senioren: Kaï Rillaerts domineert het hele weekend
Kaï Rillaerts
Kaï Rillaerts
Er stond dit weekend geen maat op Kaï Rillaerts. De meervoudige Europese kampioen in de Junioren maakte dit seizoen de overstap naar de Senioren en komt de klasse langs de grote poort binnen gestapt. Onze landgenoot pakte op zaterdag de pole, won zijn heats, won op zondag de prefinale en ook de beslissende finale. Daar waar hij tijdens de Kick-Off de duimen nog moest leggen tegen Dylan Lahaye, rekende Rillaerts dit weekend af met alles en iedereen. Sean Butcher werd tweede en derde wat hem zilver opleverde in de eindstand. Eliska Babickova werd vijfde in de prefinale en tweede in de finale waardoor ook zij mee mocht naar het podium.
DD2: Glenn Van Parijs klopt Kimber en Veerus
Glenn Van Parijs
Glenn Van Parijs
Nadat hij vrijdag de officiële testdag van de Porsche Carrera Cup BeNeLux afwerkte op het circuit van Spa-Francorchamps, kwam Glenn Van Parijs op zaterdag zonder ideale voorbereiding toe op Karting Genk voor de opener van het BNL kampioenschap. Het weerhield hem er niet van de pole neer te zetten in de DD2 klasse, iets wat hij op zondag wist te herhalen. Net zoals tijdens de BNL Kick-Off,  kwam de grootste tegenstand in de vorm van Mark Kimber uit Britse hoek al waren ook Ragnar Veerus, Nicolas Picot en Laurenc Seifried geduchte tegenstanders. Seifried won de eerste race maar werd bestraft voor een foute startprocedure waardoor Kimber de zege in handen kreeg. Van Parijs kon in de eerste race weinig inbrengen tegen de racesnelheid van Kimber en Seifried maar stelde orde op zaken door race twee te winnen. Ook de derde race, die hij vanaf pole startte, kwam op naam van Van Parijs terwijl Ragnar Veerus de vierde en laatste race won, voor Kimber en Van Parijs. Als enige met twee zeges, won Van Parijs de BNL opener voor Kimber en Veerus. Nicolas Picot werd vierde, Maxim Dirickx boekte mooie vooruitgang doorheen het weekend en sloot af op P5.
DD2 Masters: Vier op vier voor Ian Gepts
Podium DD2 Masters
Podium DD2 Masters
Luca Filippone, de winnaar van de BNL Kick-Off, begon het weekend op de best mogelijke manier; poleposition voor de eerste race. Tijdens de Kick-Off, kwamen de DD2 Masters apart in actie, daar waar ze afgelopen weekend het DD2 veld vervoegden waardoor de Masters in de buik van het DD2 pak moesten strijden voor de zege. Het maakte er de start niet makkelijker op en Filippone verloor door het geharrewar in de openingsfase meteen wat plaatsen. Ian Gepts, teammaat van Filippone bij Schepers Racing Service, maakte de omgekeerde beweging en ging van de vierde plaats naar de leiding om vervolgens ook race twee te winnen. Michael Becker pakte op zondag de pole in de laatste kwalificatie van het weekend maar opnieuw ging Gepts van vier naar één en schreef hij ook de slotrace op zijn naam. Vier op vier dus voor Gepts die de eerste leider is voor Paul Louveau en Michael Becker. Christophe Adams staat vierde, Luca Filippone vijfde. 

Foto's: KartPhotoDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 18 april 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons