van der Horst

Paasraces: Nabeschouwing Team Bleekemolen

Sebastiaan Bleekemolen had zich geen betere seizoensstart kunnen wensen. Tijdens de met 19.100 toeschouwers weer drukbezochte Paasraces pakte Bleekemolen op Circuit Park Zandvoort in beide races van de Dutch Renault Clio Cup de overwinning. Door deze perfecte score is de drievoudig Clio Cup-kampioen nu meteen de aanvoerder in de titelstrijd van deze meest competitieve merkencup van Nederland. “Met dit resultaat kun je alleen maar diktevreden zijn. Het is bij zo’n eerste raceweekend toch altijd weer afwachten wat de concurrentie in de winter gedaan heeft.“ Bij zijn eerste optreden voor Team Bleekemolen maakte Ronald Morien het teamsucces compleet door in race twee naar een prachtige derde plaats te rijden.
  • Dreamdrive
De Paasraces op Circuit Park Zandvoort vormen traditioneel de opening van het nationale autosportseizoen. De Dutch Renault Clio Cup is niet alleen de spectaculairste klasse binnen het Dutch Power Pack raceprogramma, maar ook nog eens de snelste en meest competitieve merkencup van Nederland. Team Bleekemolen is met vier auto’s in deze klasse actief. Naast drievoudig kampioen Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) en zijn vader Michael Bleekemolen (Aerdenhout), maakt vaste waarde binnen het team Melvin de Groot (Amsterdam) ook weer deel uit van de succesformatie. Nieuw bij Team Bleekemolen is dit jaar Ronald Morien, de snelle en geroutineerde Clio Cup-piloot uit het Friese Wieuwerd.

Twee keer pole position

Voor de Dutch Renault Clio Cup stonden er tijdens de Paasraces meteen twee wedstrijden op het programma. In de kwalificatie maakte Team Bleekemolen duidelijk dat het zich uitstekend op het seizoen 2013 had voorbereid. Sebastiaan Bleekemolen zette voor beide races de snelste tijd op de klokken en mocht zodoende twee keer vanaf pole position vertrekken. De Groot reed naar een uitstekende derde en iets mindere achtste startplaats. Morien veroverde een zesde en zevende positie, terwijl Michael Bleekemolen op de koude maar droge baan twee keer naar plaats tien reed.

Eerste klap

In de eerste race op paasmaandag nam Sebastiaan Bleekemolen vanaf pole position meteen de kop en hoewel de drievoudig kampioen de gehele race onder druk stond, maakte de Team Bleekemolen-rijder geen fout en stuurde zijn HSU Payroll Services Clio als winnaar over de finish. “Ik was steeds een paar meter los van Marcel Dekker, dus dat maakte het wel iets makkelijker. Het was een leuke race en er werd erg hard gereden, het beste bewijs dat de Clio Cup de meest competitieve merkencup in Nederland is. De eerste ronden heb ik heel voorzichtig gereden want de baan was koud en de banden moeilijk op temperatuur te krijgen. Dat maakte het erg listig”, aldus de tevreden winnaar. Maar ook de overige Team Bleekemolen-rijders deden het in de openingsrace uitstekend. Melvin de Groot lag in de beginfase op een derde plaats en passeerde na een fraaie race, waarin de Team Bleekemolen-rijder zijn positie sterk verdedigde, als vierde de finish. Ronald Morien was de hele race in felle gevechten verwikkeld en legde beslag op een zesde plaats. In deze groep streed ook Michael Bleekemolen mee, wist ten opzichte van zijn startpositie twee plaatsen te winnen en passeerde als achtste de finish.

Perfecte score

In de tweede race mocht Sebastiaan Bleekemolen opnieuw vanaf pole position vertrekken, viel meteen na de start terug naar plaats drie, maar had bij de eerste doorkomst zijn leidende positie alweer heroverd. Net als in de eerste race kon Dekker lang volgen, maar moest de Team Bleekemolen-rijder uiteindelijk toch laten gaan. “Mijn start was heel slecht waardoor twee rijders me konden passeren en ik ook nog bedreigd werd voor plaats drie. Dat had nog lastig kunnen worden, maar al snel kon ik weer de eerste plaats heroveren. Daarna wisselde de afstand met Dekker steeds een fractie van een seconde. Toen hij echter in één ronde twee foutjes maakte, was ik weg”, aldus Bleekemolen na zijn dubbelzege. Na een uiterst sterke race, waarin hij diverse aanvallen moest afslaan, maakte Morien met een derde plaats het succes voor Team Bleekemolen compleet. Minder geluk kende De Groot, die de hele race in een fel gevecht verwikkeld was, maar zich in de strijd om plek drie verremde en zo zichzelf uitschakelde. De Team Bleekemolen-rijder werd uiteindelijk als achtste geklasseerd. Michael Bleekemolen werd het slachtoffer van een ondoordachte uitremactie van een concurrent en moest met schade naar de pits. “Er zijn nog steeds rijders die denken dat ze dertig meter later kunnen remmen dan de rest”, aldus de routinier berustend.

Volgende races

Het tweede raceweekend voor de Dutch Renault Clio Cup staat op de kalender voor 20 mei, dan worden op Circuit Park Zandvoort de Pinksterraces verreden.

Team Bleekemolen press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 2 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paasraces.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons