van der Horst

Paasraces: Nabeschouwing Moritz Racing

Na een periode van afwezigheid is Moritz Racing terug met de bekende Marcos Mantis in de kenmerkende groene kleur. Het team heeft de Ford V8-motor voor het eerste raceweekend van de Supersport divisie van de Supercar Challenge opgewaardeerd naar een inhoud van vijf liter die een indrukwekkende 400 pk genereerd. Bert en Patrick Moritz zullen tijdens het seizoen dat tot half oktober duurt met de 600 Nm sterke bolide trachten geregeld bekers te behalen, te beginnen bij de seizoensopener tijdens de Paasdagen van 19 tot en met 21 april op het Circuit Park Zandvoort.
  • Shopa

Race 1, zaterdag 19 april

In de GTB-divisie wist het Moritz duo de zesde positie te pakken door in de kwalificatie een 1:51.515 te rijden. De eerste race zou voor de Marcos Mantis niet perfect verlopen. Na enkele ronden achter de safetycar te hebben moeten aanrijden wegens een crash kwam de bolide vroegtijdig binnen. Na kort oponthoud konden de Amsterdammers hun weg vervolgen. Binnen de GTB-divisie klommen de mannen uiteindelijk op naar de zesde positie en maakten er een fraaie race van. Patrick blikte terug op zijn eerste stint: “Na de chaotische start waarbij een crash was ging de motorkap los waardoor ik niet veel meer zag en ik terug moest naar de pits. De tweede stint was voor 68-jarige Bert Moritz die als sinds 1968 racet: “Ik zat niet goed doordat m’n kussentje op de grond viel en ik daar eerst mee bezig was om die naast me neer te gooien. In de Renault bocht had ik last van overstuur en spinde ik. Ik ben tevreden met de zesde plaats.”

Uitslag GTB Divisie, race 1

1 Daan Meijer, 2 Tom & James Webb, 3 Kool / Koebolt, 4 Fiona James, 5 Dirk Schulz, 6 Bert & Patrick Moritz, DNF Lamster / Nyens, DNF Marcel van Berlo

Race 2, maandag 21 april

Komende vanaf de zevende positie wisten Patrick en Bert Moritz de Marcos Mantis behendig naar de zesde plaats aan de meet te sturen. De dikke Amerikaanse wagen kreeg onderweg te kampen met een strafpassage door de pitstraat vanwege een pitstop die niet conform de regels was uitgevoerd en liep uiteindelijk tegen een zwarte vlag op. Bert startte de race: “Bij de start werd ik klem gereden door een Porsche en spinde ik in de Tarzanbocht. Na dit akkefietje kon ik mijn tempo goed oppakken.” Patrick completeerde het verhaal van race twee: “Omdat we een te korte pitstop maakten kreeg ik een drive-through-penalty. Ik heb die vlag helemaal niet gezien, waardoor we uiteindelijk de zwarte vlag kregen en gediskwalificeerd zijn.  Ik reken mij het zwaar aan en dit komt nooit meer voor. Al met al was het wel een leuk weekend!”

Uitslag GTB Divisie, race 2

1 Tom & James Webb, 2 Daan Meijer, 3 Marcel van Berlo, 4 Lamster / Nyens, 5 Fiona James, 6 Kool / Koebolt, 7 Dirk Schulz, DQ Bert & Patrick Moritz

Tussenstand GTB Divisie na race 1 & 2:

1. Tom & James Webb 40 punten, 2. Daan Meijer 39 punten, 3. Ferdinand Kool & Max Koebolt 27 punten, 4. Fiona James 26 punten, 5 Patrick Lamster & Marc Neyens 22 punten, 6. Dirk Schultz 20 punten, 8. Bert & Patrick Moritz 10 punten

Tijdens de volgende kampioenschapsronde op de Nürburgring hopen de mannen van Moritz Racing er weer bij te zijn. De karakteristiek van de auto en het circuit zouden goed bij elkaar moeten passen, waardoor er ruimte is voor progressie tot uitermate sterke prestaties.

Als u uw bedrijf of merk wilt verbinden aan de fraaie Amerikaanse bolide met de opvallende groene kleurstelling, dan kunt u hierover contact opnemen met Moritz Racing.

Moritz Racing pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 24 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paasraces.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons