van der Horst

Paasraces: Voorbeschouwing van de organisatoren

Circuit Park Zandvoort
Circuit Park Zandvoort
Op maandag 21 april worden op Circuit Park Zandvoort de Paasraces verreden. Traditioneel beleven de diverse nationale en internationale series hun openingsrace tijdens het paasweekeinde. Het gezellige familie evenement kent dan ook een boeiend raceprogramma.
Tijdens het paasweekeinde verschijnen maar liefst zes verschillende startvelden voor hun openingswedstrijden op het Zandvoortse asfalt. Een van de hoofdattracties is de Supercar Challenge powered by Pirelli. De serie is met al haar divisies aanwezig tijdens de Paasraces, wat resulteert in minimaal 3 rijkelijk gevulde starting grids. Het eerste startveld wordt daarbij gevormd door de Super GT divisie, dat samen met de GT en GTB klassen de races zal rijden. Aan de start verschijnen krachtige racers als de Porsche 997 GT3 R, Mosler MT900R en Ferrari 458 Italia GT3. Tijdens de Paasraces wordt het publiek ook getrakteerd op een primeur: het Europese racedebuut van de nieuwe RaceArt SRT Viper GT3.
 
Het tweede startveld van de Supercar Challenge powered by Pirelli huisvest de Supersport en Sport divisies. Hoewel de rondetijden iets langzamer zijn dan die van de snellere GT’s, doet dit niets af aan de strijd en het spektakel in deze divisies. Bolides als de SEAT Leon Supercopa, Saker Sportscar, BMW M3 en Lotus 2-eleven voeren de toon in het startveld, terwijl ook de BMW GTR en Focus Sport Silhouette regelmatig in de voorhoede meevechten. Ook de Sport-divisie kent met pittige racers als de Renault Clio Sport, Lotus Exige en BMW 130i Cup een mooie line-up.
 
Sinds 2013 faciliteert de Supercar Challenge ook een derde startveld: de Superlights. In deze categorie komen verschillende sportscars en CN-prototypes tegen elkaar in actie. De fantastische strijd van vorig jaar, tussen de Radical Sportscars en de Praga R1’s krijgt daarbij dus een mooi vervolg, terwijl ook andere prototypes, zoals de Wolf GB08 en Tatuus PY012, zich eveneens in de strijd mengen.
 
Op het interessante Paasmenu prijken ook twee wedstrijden van het Burando Production Open. Deze raceklasse wordt gekenmerkt door het ‘open’ reglement, waarbij deelnemende teams veel technische vrijheid kennen. Aan de start verschijnen niet alleen snelle bolides als de Alfa Romeo 147 GTA en SEAT Léon Supercopa, maar ook uitdagende racers als de BMW 123d, Alfa Romeo 155 en Volvo 850. Binnen het Burando Production Open wordt gestreden in verschillende divisies, waarin de auto’s worden geplaatst op basis van de rondentijden. Tegelijkertijd met het Burando Production Open gaat ook de Suzuki Swift Cup van start. Deze opstapklasse biedt nieuw racetalent de kans om zich optimaal te ontwikkelen in de autosport.
 
Een andere raceserie voor beginnend coureurs is de Formula Renault 1.6 NEC Junior. De wedstrijdserie staat bekend om zijn gelijkwaardige racewagens, waarbij de coureurs en engineers het verschil moeten maken. De grid van de Formule Renault heeft een internationaal karakter, met teams uit Duitsland, Estland, Oostenrijk, Zweden en Nederland. De veelal jonge coureurs hebben twee races op het programma.
 
De line-up voor de Paasraces wordt gecompleteerd door een debuterende raceklasse: de Renault Clio Cup Benelux. Met de komst van het nieuwe model van de Renault Clio hebben België, Nederland en Luxemburg de handen ineen geslagen en is de Renault Clio Cup Benelux tot stand gekomen. De nieuwe Renault Clio Sport 200 EDC heeft alle race eigenschappen van zijn voorgangers overgenomen, terwijl onder de motorkap een nieuwe 220 pk sterke Renault 1,6l turbo motor is gemonteerd. Alle auto’s zijn technisch identiek aan elkaar, dus dat belooft veel close-racing. Binnen het Benelux kampioenschap wordt ook gestreden om de Renault Clio Benelux Challenge, een klassement voor RSIII-model van de Renault Clio.
 
Leuke dag voor het hele gezin
Op zaterdag 19 april vinden alle kwalificaties plaats, gevolgd door de eerste races van de Supercar Challenge en de Renault Clio Cup Benelux. Tweede paasdag wordt een echte fun-dag voor het hele gezin, met maar liefst acht wedstrijden op het programma, maar ook een Grid Walk voor iedereen met een paddock kaart en een demonstratie van het GrandPrixRadio drift team.. Het programma start maandag 21 april om 9.30 uur.
 
Toegangskaarten
Alle toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop aan te schaffen via de website van Circuit Park Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl), bij een van de ruim 400 Primera winkels of via het Ticket CallCentre (0900 – 9000 500). Kaarten die besteld worden in de voorverkoop zijn goedkoper dan aan de kassa’s op het evenement zelf. Zo kost een weekend-duinkaart in de voorverkoop € 10,00, waarbij kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, slechts € 5,00 betalen. Een weekend-paddockkaart, met toegang tot het rennerskwartier, kost in de voorverkoop € 20,00. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, ontvangen vijftig procent korting op een paddockkaart. Liefhebbers die de Paasraces in alle luxe vanuit een speciale hospitality-lounge willen meemaken, hebben de mogelijkheid om een VIP-arrangement aan te schaffen. Surf voor meer informatie over prijzen en details van het VIP-arrangement naar de website van Circuit Park Zandvoort.

Circuit Park Zandvoort pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 9 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paasraces.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons