van der Horst

Paasraces Zandvoort: Nabeschouwing Ichiban Racing

Ichiban Racing: Joosen - Tatuus PY-012
Ichiban Racing: Joosen - Tatuus PY-012
Met de Paasraces in Zandvoort werd het startschot gegeven voor de Supercar Challenge. Ook de IDIS Superlights Challenge was van de partij en daarin zagen we voor het eerst Glenn Haverals en Tim Joosen hun manches afwerken met de Tatuus PY-012 van Ichiban Racing. Althans, dat was toch de bedoeling, want Haverals kwam helaas tijdens geen enkele van de twee manches in actie en Joosen werkte de klus alleen af…
  • Dreamdrive
Een vrij bizarre situatie deed zich voor in de dagen voorafgaand aan het wedstrijdweekend. “Dat kan je wel zeggen”, steekt Glenn Haverals van wal. “Na 19 jaar stap ik terug in de actieve racerij, maar ondanks een tijdige aanvraag kwam mijn licentie pas in orde eens de inschrijftermijn voor de Paasraces afgelopen was. Racen was dus uitgesloten en daarom heeft Tim Joosen dus de kwalificatie en beide wedstrijden alleen moeten afwerken. Een job die hij trouwens perfect heeft gedaan.”

Joosen, die de laatste twee seizoenen niet in competitie uitkwam, maakte overigens pas op donderdag kennis met de Tatuus PY-012 tijdens een oefensessie. Op die dag maalde de bolide dan ook zoveel mogelijk kilometers af en kon Tim Joosen al een vrij goed gevoel met de zwart-oranje proto ontwikkelen.

“Het was natuurlijk wel wat aanpassen voor Tim, maar het resultaat van onze extra oefensessie was een vierde tijd in de kwalificatie”, gaat teambaas Glenn Haverals verder. “We waren er best tevreden mee, al beseffen we wel dat het nog een stukje sneller kan. In de eerste van de twee manches was er een lichte aanrijding met een Wolf, die overigens geen zware gevolgen had. Na 30 minuten werd Tim Joosen als vierde afgevlagd. Enkele uren laters stond de tweede manche op het programma, en daarin ging Tim als een speer van start, van de vierde naar de tweede plaats. Het zag er ook langere tijd naar uit dat we die plaats zouden kunnen vasthouden, maar een foutje bij de pitstop leverde ons een Drive Through straf op, waardoor Tim ook in deze manche als vierde onder de zwart-wit geblokte vlag dook.”

Twee keer nipt naast het podium, maar toch een tevreden teambaas. “Ja, we zijn inderdaad tevreden, want de Tatuus draaide feilloos, we hebben vooruitgang gemaakt met de afstelling van de wagen en Tim Joosen kweet zich bij zijn debuut met deze bolide van een prima job. Nu op naar Zolder, waar we tijdens het weekend van 9 en 10 mei terug present tekenen met de Tatuus PY-012 voor de tweede Supercar Challenge meeting van het seizoen”, besluit Haverals.

Ichiban Racing Press
   • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons