van der Horst

Paasraces: Voorbeschouwing van de organisatoren (SCC)

Supercar Challenge - GT divisie
Supercar Challenge - GT divisie
Dit weekend gaat het dan weer gebeuren, de start van het nieuwe raceseizoen voor de rijders van de Supercar Challenge powered by Hankook tijdens de Paasraces op Circuitpark Zandvoort. Vandaag werden de eerste meters  afgelegd tijdens twee vrije trainingen en we zagen veel actie op de baan. Het eerste weekend staan er maar liefst 38 wagens op de startgrid, rijders/teams die we reeds kennen maar ook vele nieuwe gezichten die we graag even kort aan u voorstellen.
  • STX Motorhomes
Supercar Challenge - GT divisie
Supercar Challenge - GT divisie
In de GT divisie, komend seizoen de snelste divisie in het veld van de Supercar Challenge pb Hankook, zien we bijvoorbeeld Edward Grouwels weer terug in het veld.  Edward reedt jaren geleden voor het laatst met broer Roger in een Renault Clio, maar is nu terug met een fraaie Porsche 991 Cup. Ook weer terug van weggeweest zijn Bert Moritz en Patrick Moritz met hun bekende groen/witte Marcos Mantis. Aart Bosman rijdt dit seizoen met nieuwkomer Thomas Verkuijl in een nieuwe Porsche en bij Ward Sluys zien we Bas Schouten dit jaar terug.  Deze equipes gaan de strijd aan met onder andere nog drie BMW bolides die ingezet worden door JR Motorsport voor Daan Meijer, Bob Herber en equipe Mark van der Aa, Koen Bogaerts en Pieter van Soelen. Cor Euser zien we dan nog met een Marcos Mantis in dit veld wat verder nog aangevuld wordt met Porsche rijders, Marcel van Berlo, Dirk Schulz en Jan Marc Schulz.

Supercar Challenge - Supersport divisie
Supercar Challenge - Supersport divisie
In de Supersport divisie zijn er ook verschillende nieuwe gezichten. Zo rijden Patrick de Vreede en Rogier de Leeuw met een BMW E46 M3 voor het eerst mee. Zij maken de overstap vanuit de ACNN klasse waar ze enkele jaren samen actief waren. Olivier Naaktgeboren heeft  een zilvergrijze BMW E46 3.2 bolide meegebracht welke hij vorig jaar nog de sporen gaf in de DNRT. Verder zien we in het team van Ferry Monster Autosport equipe Martin Huisman en Teunis van de Grift en ook Priscilla Speelman heeft het stuur van een Seat weer in handen en een nieuwe teamgenoot in Danny Kroes. Roelant de Waard bestuurd twee jaar geleden een snelle Radical in de Supercar Challenge en is nu terug met een maagdelijke witte Lotus Evora. Engelsman Ollie Taylor zien we terug met niet alleen een nieuwe BMW E90, maar ook met een nieuwe rijder Jordan Albert. Naast alle ‘nieuwe’ gezichten zien we natuurlijk Dennis de Borst en Martin de Kleijn terug die hun titel van 2016 gaan verdedigen. Eric van den Munckhof rijdt dit seizoen samen met Henry Zumbrink en Dennis Houweling start in Zandvoort met Robin Monster als tweede rijder. Kosta Kanaroglou is terug met een Ginetta G50, Jimmy Adriaenssens met een Seat Leon Supercopa, Pierre-Etienne Bordet met een Porsche Cayman en het veld wordt verder gevormd met BMW rijders Ronald en Luuk van Loon, Robert en Benjamin van den Berg, Ruud Olij, Ted van Vliet en Marcel van de Maat en Peter Schreurs.

Supercar Challenge - Sport divisie
Supercar Challenge - Sport divisie
De derde divisie is de Sport divisie en hier zien we Martijn Kool samen met Piet de Gier in een Peugeot RCZ op de lijst staan. Martijn komt vanuit de Renault Clio en gaat nu samen met Piet de uitdaging aan om de Peugeot naar snelle tijden te sturen.  Melvin de Groot kennen we ook vanuit een ver verleden en rijdt komend weekend mee in een Renault Clio IV. Harold Wisselink en Henk Tappel hebben in de wintermaanden besloten met een nieuw wapen van start te gaan en bouwden een BMW Zilhouette 2.0 op. John van der Voort heeft zijn oude liefde van stal gehaald en gaat het kampioenschap rijden met zijn Alfa 147 Cup bolide. Bart Drost, de kampioen van 2016, zien we terug dit jaar bij het Spirit Racing team waar natuurlijk ook Rob Nieman nog steeds een stuur in handen heeft en ook Jos Veldboer is weer van de partij bij het team. Kim Troeijen en Wim Lemmers zien we opnieuw terug in de Ford Focus en dan sluiten we de lijst af met de Belgen Chris Voet en Bart van den Broeck die opnieuw hun snelle kleine Peugeot RCZ besturen.

Al met al een prachtig startveld welke u de komende twee dagen live kunt zien strijden om de eerste punten van het nieuwe seizoen op Circuitpark Zandvoort. Zaterdag staan er twee kwalificaties op het programma en om 14.35 uur start de eerste race. Op zondag wordt de tweede race vooraf gegaan door een gridwalk en starten de coureurs om 14.15 uur hun wagens. Kaarten zijn nog te koop via www.cpz.nl of gewoon aan de kassa van het circuit. Mocht u niet naar het circuit kunnen komen, kunt u ook thuis de live timing volgen via www.raceresults.nu.   

Supercar Challenge pb HankookDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op vrijdag 14 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paasraces Zandvoort.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons