van der Horst

Paasraces: Spannende toerwagenraces met Sport-divisies Supercar Challenge op Zandvoort

Munckhof Racing/ vd Pas Racing - BMW Z4
Munckhof Racing/ vd Pas Racing - BMW Z4
In de meer dan tien jaar dat de Supercar Challenge powered by Pirelli bestaat is de klasse groter en groter gegroeid. Zo gingen vroeger eerst alle divisies van de klasse in één startveld van start, maar met de steeds groeiende deelnemersaantallen werd een aantal jaren geleden besloten om de GT- en toerwagens van de klasse te splitsen. Het ene startveld werd uitsluitend voor GT-bolides, terwijl het tweede startveld bedoeld was voor snelle toerwagens. In dit tweede startveld, dat vanaf het begin een succes is met bijna altijd meer dan 25 bolides aan de start, verschijnen de bolides aan de start in twee divisies. De snelste auto’s van het veld, zoals de BMW M3 en de Seat Leon SuperCopa, in de Supersport-divisie en de auto’s met een iets lagere gewicht/pk-verhouding in de Sport-divisie. Komend weekend gaat tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort ook voor hun het nieuwe seizoen weer van start!
  • LTF
De Supersport-divisie van de Supercar Challenge powered by Pirelli is ook dit jaar weer de populairste divisie binnen de klasse met ditmaal meer dan vijftien bolides aan de start. In deze divisie wordt het kampioenschap altijd pas in de allerlaatste wedstrijd beslist en alles lijkt erop dat dat ook dit jaar het geval gaat zijn. Met dit seizoen inschrijvingen van onder andere Luc de Cock in een Lotus 2-Eleven GT4, het duo Koen Bogaerts en Pieter van Soelen in een BMW E90 M3 WTCC, Eric van den Munckhof in een BMW Z4M Coupé en het duo Leon Zappeij en Michael Verhagen met een BMW 1-serie GTR is de concurrentie heviger dan ooit. Dit is namelijk nog niet alles, want ook Frank en Menno Meijers, Martin Webb, Cor Euser, David Krayem, Ronald van Loon, Aart Bosman en het duo Tristan Boorsma / Yorick Boorsma met een BMW M3 GT4 mogen zeker tot de kanshebbers voor het podium gerekend worden. Terug in de Supercar Challenge is ook Cor Euser met zijn Lotus Evora. Het wordt voor Cor zijn eerste deelname aan de klasse na zijn zware crash op Circuit Zolder anderhalf jaar geleden.

Daarnaast zijn er nog veel meer deelnemers in de Supersport-divisie die mee kunnen gaan strijden voor het kampioenschap. Zo verschijnen er Seat Leon SuperCopa’s aan de start voor de duo’s Marco Bikkers/Benno van Ree en uit Engeland Lee Allen en James Kaye en ook Jonas de Kimpe verschijnt met een Seat aan de start. Andere trouwe deelnemers aan de Supersport-divisie zijn dit jaar onder andere Ted van Vliet met een schitterende BMW E92 M3 en Leo Kurstjens met een hevig opgevoerde Ford Focus Silhouette. Een laatste toevoeging aan het veld is ook de deelname van Priscilla Speelman en Dennis de Groot die met de BMW E46 M3 GTR van JR Motorsport aan de start verschijnen.

Opvallende afwezigen zijn dit jaar helaas Robin en Ferry Monster. De gebroeders Monster werden vorig seizoen met hun Seat Leon SuperCopa zelfs nog kampioen, maar zij kregen voor komend jaar het sponsorbudget helaas niet bijeen en moeten hierdoor dus verstek laten gaan.

Felle strijd in de Sport divisies
Felle strijd in de Sport divisies
De tweede divisie binnen het startveld van de Sport-divisies is al vele jaren de Sport-divisie. In deze klasse verschijnen auto’s aan de start die qua gewicht/pk-verhouding tekort komen op de snelste bolides uit de Supersport-divisie, maar qua snelheid zeker niet uitgevlakt mogen worden. De gewicht/pk-verhouding van de Sport-divisie is bovendien afgelopen winter verder naar beneden bijgesteld waardoor de klasse nu perfect zou moeten zijn voor onder andere de Renault Clio. Van deze auto verschijnen er dan ook vier aan de start. Twee van deze Renault Clio’s worden ingezet door Spirit Racing met als coureurs Rob Nieman en het duo Frank Bédorf en Machiel Kars. Het Febo Racing Team zet daarnaast een Clio in voor Dennis de Borst en Martin de Kleijn. Met een inschrijving van Chris Voet en Bart van den Broeck kwam het totaal aantal Clio’s op vier en de kans is groot dat er later in het seizoen nog meer Clio’s in deze divisie bijkomen.

De coureurs met de Clio’s krijgen het dit jaar niet gemakkelijk in de Sport-divisie, want met meer dan tien inschrijvingen voor de Paasraces is de concurrentie hevig. Zo wordt er weer veel verwacht van John van der Voort in zijn BMW 1-serie en ook van Maurits en Wesley Caransa die eveneens met een BMW aan de start verschijnen. Een derde 1-serie wordt ingezet door Harold Wisselink en Jeremy Adams, met daarnaast ook nog BMW’s voor Eline Braspenning en het uit Oekraine afkomstige duo Leonid Protasov en Andrii Ievitushenko. Tot slot verschijnen Erwin van Dijk met een snelle Lotus Exige en Kim Troeijen met een Focus Sport Silhouette ook nog aan de start.

Overige nuttige informatie

Supercar Challenge pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op woensdag 16 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paasraces.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons