van der Horst

Paasraces Supercar Challenge: Nabeschouwing Team RaceArt

Team RaceArt is het seizoen 2017 op een schitterende wijze gestart. Het Limburgse team zet twee Porsche 911 GT3 Cup in de Supercar Challenge 2017 in en de aftrap van het seizoen 2017 werd dit weekend op Circuit Zandvoort gegeven. Roger Grouwels en Edward Grouwels kunnen alvast tevreden zijn met hun seizoendebuut. Roger Grouwels werd derde in de openingsrace en won de wedstrijd op zondag, terwijl zijn broer het weekend met een knappe vierde plek afsloot. Midden mei trekken de beide Porsche-rijders richting de Red Bull Ring in Oostenrijk voor de tweede meeting van het seizoen.
  • Skylimit Events
De Supercar Challenge heeft duidelijk weer zijn kruissnelheid teruggevonden, want in Zandvoort zagen we goed 40 wagens aan de start van de eerste races van het seizoen staan. Onder hen twee prachtige Porsche 911 van de Limburgse broers Grouwels.

In de eerste race van het weekend reed Roger Grouwels naar een mooie derde plek, achter de beide BMW M4 van JR Motorsport, mogelijk wel de voornaamste concurrenten van dit seizoen. De wedstrijd verliep vlekkeloos, de auto was zeer goed en dat gaf Roger Grouwels vertrouwen voor het vervolg van het weekend.
“We hebben met het team hier nog getraind op donderdag en toen al heel wat progressie gemaakt. Dat in combinatie met de zaken die we vandaag hebben geleerd, maken dat ik morgen echt wel voor de zege wil gaan”, aldus Grouwels, de vicekampioen in de Porsche GT3 Cup Benelux van het afgelopen seizoen.

Op zondag werd het een race zoals die wel eens in de boekjes beschreven staat, met spanning, regen en… vooral winst voor Roger Grouwels, meteen de eerste van het seizoen 2017.
“Met dank aan mijn team, want zij hadden het geweldige idee om keer na keer de pitstops te blijven oefenen en dat heeft ons enorm geholpen. Deze zege is mede hun zege, vanwege het vele werk vooraf en de schitterende bandenwissels. Bovendien kende mijn broer, na pech in de eerste race, ook een goede tweede wedstrijd. Hij werd knap vierde en maakte continu progressie, in die mate dat hij over enkele races zeker mee vooraan kan vechten. Ik heb echt een bijzonder fijn weekend achter de rug en ik heb nu meteen de leidersplaats in het kampioenschap in handen. Uiteraard is het nog veel te vroeg om daar al over te speculeren, maar beter zo dan stevig te moeten achtervolgen. Hoe dan ook, ons team heeft weer eens laten zien, tot wat we in staat zijn.”

Team RaceArt PressKalender Supercar Challenge 2017
1.            14-15-16 April                      Paasraces, Zandvoort  
2.            12-13-14 Mei                       Red Bull Ring
3.            9-10-11 Juni                        Spa Euro Races, Spa Francorchamps      
4.            14-15-16 Juli                       Superprix, Zolder
5.            4-5-6 Augustus                   GAMMA Racing Day, Assen
6.            8-9-10 September               Brands Hatch
7.            29-30 Sept/1 Okt.               Nürburgring
8.            20-21-22 Oktober               Formido Finaleraces, AssenDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op maandag 17 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paasraces Zandvoort.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons