van der Horst

Paasraces Zandvoort: Opnieuw Henk Thuis bij de Superlights

Henk Thuis - Radical SR8
Henk Thuis - Radical SR8
Henk Thuis heeft bij de Paasraces op Circuit Park Zandvoort ook de tweede race van de Superlights-divisie van de Supercar Challenge powered by Pirelli op zijn naam geschreven. De Radical-coureur kon in de beginfase van de race meteen een gat slaan richting achtervolger Bas Schouten en gaf die eerste plaats daarna niet meer af. In de tweede groep, met de Radical SR3 en de Praga R1, ging de overwinning naar Ko Koppejan. Rick van Geffen en Wibo Rademaker eindigden hier op de plaatsen twee en drie.
Bas Schouten - Wolf GB08
Bas Schouten - Wolf GB08
Bij de start van de race was het Henk Thuis die in de Tarzanbocht meteen de leiding nam. In de daaropvolgende bochten kon Thuis meteen een gaatje slaan richting achtervolger Bas Schouten in de Wolf GB08. Daarna kon Thuis per ronde een seconde uitlopen op Bas Schouten, die op zijn beurt wel weer flink uitliep op zijn achtervolgers uit group 3 van de Superlights.

Voorafgaand aan de pitstops was de voorsprong van Thuis op achtervolger Schouten inmiddels opgelopen tot een tiental seconden. Thuis moest echter tijdens de pitstops langer stil staan dan Bas Schouten waardoor het tweetal na de pitstops weer dicht bij elkaar zat.

Schouten deed daarna zijn best om naar Henk Thuis toe te rijden maar de Radical-coureur kon met goede rondetijden zijn eerste plaats consolideren en kon daardoor de overwinning in de race veiligstellen.

Bij group 3 van de Superlights was Ko Koppejan het beste weg. De Radical-coureur werd daarna meteen op de huid gezeten door Wibo Rademaker, met vlak daarachter ook Rob Kamphues. Achter deze groep waren Rick van Geffen, Berry van Elk en Nol Köhler ook in fel gevecht.

Ko Koppejan slaagde er hierna in om zich los te werken van achtervolgers Wibo Rademaker en Rob Kamphues. Kamphues moest bovendien in zijn spiegels gaan kijken, want Rick van Geffen liep ronde na ronde in op Kamphues. Daarachter waren Berry van Elk en Nol Köhler in de Praga R1’s nog steeds in fel gevecht met elkaar.

Na zes ronden slaagde Rick van Geffen er in om Rob Kamphues in te halen. Van Geffen reed hierna richting teamgenoot Wibo Rademaker. Dat Kamphues aan de start stond van de race was overigens op zich al een prestatie. In de race op zaterdag was bij de auto van Kamphues namelijk de versnellingsbak kapot gegaan. Het team van Kamphues is daarna op zaterdagavond nog een nieuwe versnellingsbak gaan halen in Engeland die op zondag weer in de auto van Kamphues gemonteerd is.

Van Geffen slaagde er hierna toch niet helemaal in om weg te rijden bij Rob Kamphues. Het gat tussen het tweetal werd niet groter dan twee seconden en naarmate de race vorderde leek Kamphues toch weer meer naar Van Geffen toe te kruipen. Vlak voor de pitstops zat het tweetal weer vlak achter elkaar en Van Geffen moest alle zeilen bijzetten om Kamphues voor te blijven.

Koppejan - Radical SR3
Koppejan - Radical SR3
Na de pitstops was het nog steeds Ko Koppejan die de eerste plaats in handen had in group 3 van de Superlights. Achter Koppejan waren de kaarten echter goed geschud. Rick van Geffen was namelijk opgeklommen naar de tweede plaats met daarachter Wibo Rademaker, Rob Kamphues, Berry van Elk en Carlo Kuijer. Bij deze groep zette Wibo Rademaker teamgenoot Rick van Geffen meteen onder druk en Berry van Elk zat meteen aan de staart van Rob Kamphues. Kamphues was bij zijn pitstop veel tijd verloren en moest die dus op de baan goed zien te maken.

Kamphues kwam echter onder zware druk te staan van Berry van Elk en Van Elk lukte het na een paar ronden om de Radical van Kamphues in te halen. Daarvoor waren Rick van Geffen en Wibo Rademaker ook nog steeds in fel gevecht, met Van Geffen op de tweede plaats in group 3 en Wibo Rademaker daarachter op plaats drie.

Tussen Van Geffen en Wagemaker ontstond in de laatste ronden een spannend gevecht. Rademaker deed verwoede pogingen om Van Geffen in te halen maar slaagde daar ondanks meerdere uitrempogingen niet in. Daarachter was het ook spannend tussen Berry van Elk en Rob Kamphues. Van Elk kon niet wegrijden bij Kamphues en de Radical-coureur lukte het in de voorlaatste ronde zelfs om de Praga van Berry van Elk weer te verschalken. “Ik maakte in de één na laatste ronde een foutje, waarna Rob mij voorbij kon gaan. Erg zonde”, aldus Van Elk na afloop.

Aan Ko Koppejan ging dit alles voorbij, de Radical-coureur zag de gehele race zijn eerste plaats bij group 3 van de Superlights niet meer in gevaar komen. Rick van Geffen pakte de tweede plaats en Wibo Rademaker eindigde op positie drie.

Supercar Challenge PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Supercar Challenge op maandag 21 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paasraces.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons