van der Horst

Paasraces Zandvoort: Eerste klassewinst en leiderspositie voor Van Glabeke-Jonkheere

Van Glabeke-Jonkheere - Ferrari 458 GT3
Van Glabeke-Jonkheere - Ferrari 458 GT3
De Supercar Challenge Powered by Pirelli kende op paasmaandag opnieuw twee spannende wedstrijden in wisselvallige weersomstandigheden. In de duinen van Zandvoort ging de zege vandaag naar de Ferrari 458 GT2 van Bob Herber en Martin Lanting, terwijl de Belgische Ferrari 458 GT3 van Patrick Van Glabeke en Fréderique Jonckheere de zege opstreek in GT. Ook in de andere divisies mochten de Belgen op het podium postvatten.
  • Prospeed Competition
Patrick Van Glabeke en Fréderique Jonckheere lieten dus voor het eerst dit seizoen de Brabançonne weerklinken in de Supercar Challenge. De Curbstone-Ferrari 458 GT3 haalde het van een Britse Viper GT3 en de JR Motorsport BMW M3 Silhouette van Steve Vanbellingen en Ward Sluys. “Ik miste eigenlijk mijn start, maar ik was verrast hoe vlot ik opnieuw terrein kon goed maken. Het was werkelijk de rit van mijn leven!” getuigt een stralende Fréderique Jonckheere. De West-Vlaming gaf in leidende positie het stuur door aan Patrick Van Glabeke, die het werk afmaakte en even later de overwinning mocht vieren.

Vanbellingen-Sluys - BMW Silhouette
Vanbellingen-Sluys - BMW Silhouette
JR Motorsport kende een betere wedstrijd dan op zaterdag en Steve Vanbellingen en Ward Sluys mochten voor het eerst dit seizoen het podium op. “Er is heel wat gesleuteld aan de wagen”, getuigt Prodiaxo-rijder Ward Sluys. “Het resultaat was dan ook een derde plaats in de klasse, een prestatie waar we erg tevreden mee zijn.” Steve Vanbellingen deelt de mening van zijn teamgenoot: “In de aanvangsfase van de tweede wedstrijd draaide ik rondetijden die vier seconden sneller waren dan op zaterdag. De derde plaats is met andere woorden het logische gevolg van het harde werk van de rijders en het team.”

Lamster-Neyens - Porsche 997 Cup
Lamster-Neyens - Porsche 997 Cup
Minder vreugde was er bij Marc Neyens en Patrick Lamster, die in een Porsche 997 hun titel verdedigen in GTB. “We zijn snel in snelle bochten en verliezen tijd in het trage gedeelte”, was de uitleg van Marc Neyens. “De tractieproblemen zijn dus nog niet van de baan. Tijdens de volgende meeting krijgen we normaal wel andere banden van Pirelli. Dat zou al een stap in de goede richting moeten zijn.” Het Limburgse duo werd vierde in GTB tijdens de race op maandag.

Ooms-Dubois - Lotus Exige
Ooms-Dubois - Lotus Exige
In de wedstrijd voor de Sport- en de Supersport-klasse trok Bart Ooms die samen reed met Syntix-patron Pieter Dubois en alle aandacht naar zich toe trok. Ooms werd bijna de Belgische held tijdens de tweede race van de Supercar Challenge, maar hij verloor de zege in de Sport-klasse in de laatste meters van de wedstrijd. “Ik stond op regenbanden en ik kon een BMW op slicks niet meer afhouden. Toch jammer, maar we mogen trots zijn op wat we hebben gepresteerd. Hopelijk kunnen we nog meer wedstrijden van de Supercar Challenge aan onze kalender toevoegen.”

Van den Broeck-Voet - Renault Clio
Van den Broeck-Voet - Renault Clio
Chris Voet en Bart van Den Broeck waren dan weer goed voor de achtste plaats. “We waagden een gok om op slicks van start te gaan, maar de weinige ervaring die we hadden met de Clio in de regen, zou ons sowieso parten spelen. Nu goed, we leren bij en ik verwacht dat we in de loop van het seizoen nog meer zullen opschuiven. Het was in ieder geval opnieuw heel leuk”, vond Bart Van den Broeck.

De Kimpe - Seat Leon Supercopa
De Kimpe - Seat Leon Supercopa
De Belgische deelnemers in de Supersport-klasse kenden opnieuw een pechwedstrijd. Luc De Cock moest nog voor de lichten op groen gingen naar de kant, opnieuw met problemen met de koppeling. Ook Jonas De Kimpe kende een frustrerende race. “Ik nam een goede start en op regenbanden kon ik me al snel een weg naar voren banen. Ik kwam bijna helemaal vooraan postvatten toen ik werd aangetikt door een spinnende BMW. De ophanging had een klap gekregen en later moest ik ook opnieuw binnenkomen met een lekke band. Jammer, want er had opnieuw meer ingezeten.” De Oost-Vlaming werd toch nog elfde in de klasse.
De zege in GTB ging vandaag naar de BMW E46 M3 GTR van Tom en James Webb, terwijl de Nederlander Cor Euser naar de zege reed in Supersport met zijn Lotus Evora. De BMW 130i van Maurits en Wesley Caransa haalde het tot slot in de Sport-categorie.

Supercar Challenge PressDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Supercar Challenge op maandag 21 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paasraces.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons