van der Horst

Paasraces Zandvoort: Belgen doen meteen van zich spreken

Chris Voet/Bart van den Broeck - Traxx Racing Peugeot RCZ Cup
Chris Voet/Bart van den Broeck - Traxx Racing Peugeot RCZ Cup
Het wachten is voorbij: de Supercar Challenge Powered by Pirelli heeft het nieuwe seizoen afgetrapt in Zandvoort, waar Koen Bogaerts en Mark van der Aa naar de zege reden in hun JR Motorsport BMW M3 E90, voor de BMW Z4 van Eric van den Munckhof en de Lotus van Cor Euser en Huub Delnoij. De Belgen draaiden knap mee in de kopgroep en willen snel een gooi doen naar het podium.
  • Prospeed Competition
Comparexracing - BMW WTCC
Comparexracing - BMW WTCC
De Belgen kozen in Zandvoort telkens voor een BMW om mee te strijden voor de prijzen in de Supersport-klasse. Steve Vanbellingen heeft zijn zinnen gezet op deze klasse van de Supercar Challenge en krijgt daarbij het gezelschap van de snelle West-Vlaming Eric Qvick. Het duo kon tijdens een late regenbui heel wat terrein goed maken en is dus tevreden met hun prestatie. “Zonder die bui waren we waarschijnlijk op een zesde of zevende positie geëindigd, maar ook dat blijft een krachttoer”, vertelt Vanbellingen na afloop van de openingsrace. “We hebben afgelopen winter weinig kunnen testen en wat meer ervaring zal dus zeker in ons voordeel spelen. Voorlopig moeten we roeien met de riemen die we hebben en zoveel mogelijk punten sprokkelen voor het kampioenschap.”

EMG Motorsport - BMW M3 E92 3.2
EMG Motorsport - BMW M3 E92 3.2
Het duo Vanbellingen-Qvick eindigde net voor twee andere Belgen, die eveneens met een BMW aan de start komen. “Ik heb alles uit de kast gehaald, maar Eric was net iets sneller in de regen”, geeft Bart van Haeren toe. “Op slicks in de regen was geen ideaal scenario, maar als het maandag de volledige race nat blijft, zal de concurrentie rekening moeten houden met ons”, vult teamgenoot Philip Bonneel aan. “Vandaag zat het niet allemaal mee, aangezien we op strategisch gebied enkele steken lieten vallen in de kwalificatie, toen het op een onverwacht moment begon te druppelen. Ik heb ook nog wat meer tijd nodig in de wagen om echt uit te blinken.”

De Belgische driekleur was ook vertegenwoordigd in de Sport-klasse, waar Chris Voet en Bart Van den Broeck hun nieuwe strijdwapen toonden in Zandvoort. “We hebben een dag getest in Zolder met onze nieuwe Peugeot RCZ, dus is onze vierde plaats hier echt veelbelovend. Het spreekt ook voor zich dat de Peugeot meer in huis heeft dan de Renault Clio waarmee we voordien in actie kwamen. Alleen komt dat er nog niet helemaal uit. Maar ik voel dat podiumplaatsen dit seizoen tot de mogelijkheden behoren!” De overwinning in de kleinste categorie van de Supercar Challenge was voor de Renault Clio RS van Rutgers-Poland (Spirit Racing).

Op paasmaandag nemen de rijders van de Supersport- en Sport-klasse het nog eens tegen elkaar op, maar ook de Superlights komen nog twee keer in actie in de duinen van Zandvoort.

SCC pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zaterdag 4 april 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons