van der Horst

Paasraces Zandvoort: Nabeschouwing Steve's Motorsport

De Paasraces in Zandvoort openen traditioneel het seizoen van de Supercar Challenge, een competitie waarin Steve Vanbellingen ondertussen een vaste waarde is geworden. Met een BMW WTCC van Comparexracing kwam Vanbellingen aan de start in de Supersport-klasse van het kampioenschap. De doelstellingen zijn, zeker met een snelle teamgenoot als Eric Qvick, erg ambitieus, en met een vijfde en zesde plaats werd meteen duidelijk dat de concurrentie rekening zal moeten houden met het snelle duo.
Steve Vanbellingen blijft dit seizoen trouw aan de Supercar Challenge, maar het was tijd voor een nieuwe uitdaging. De Leuvenaar koos voor een ervaren partner als Eric Qvick en een BMW WTCC, een bedrijfszekere wagen die genoeg snelheid in huis heeft om voor de overwinning mee te spelen in de Supersport-klasse, een van de meest felbevochten categorieën van het kampioenschap.

Vanbellingen en Qvick begonnen als tiende aan de eerste wedstrijd van het weekend, een prestatie met een bijzondere kanttekening: “Het project staat in de kinderschoenen en we hebben ons dus geen zorgen gemaakt na afloop van de kwalificatie”, weet Comparex-rijder Steve Vanbellingen. “We leren constant bij en ik verwacht dat we ook tijdens de wedstrijden stappen voorwaarts zullen zetten.”

Profetische woorden, want de resultaten van beide wedstrijden tonen meteen hoeveel potentieel de BMW heeft. Door een late regenbui in de eerste manche, maar vooral door een erg regelmatige prestatie, kon het duo heel wat terrein goed maken en opschuiven naar de vijfde plek. “Zonder die bui waren we waarschijnlijk op de zesde of zevende positie geëindigd, maar ook dat blijft een krachttoer”, vertelde Vanbellingen na afloop van de openingsrace. “We hebben afgelopen winter weinig kunnen testen en wat meer ervaring zal dus zeker in ons voordeel spelen. Voorlopig moeten we roeien met de riemen die we hebben en zoveel mogelijk punten sprokkelen voor het kampioenschap.”   

Vanbellingen was op paasmaandag, tijdens de tweede wedstrijd, zelfs op weg naar een vierde plek, toen het plots misliep. “Ik werd zonder enige aanleiding achteraan aangetikt en verloor meer dan twintig seconden door het incident. Dit is geen sportieve manier om tegen elkaar te racen, maar gelukkig konden we de schade beperken.” Een zesde plaats zorgde er namelijk voor dat Steve Vanbellingen en Eric Qvick met een stevige basis hun campagne in de Supersport-klasse kunnen voortzetten.

Vanbellingen kijkt dus met veel vertrouwen uit naar het vervolg, dat op 9 en 10 plaatsvindt in Zolder. “En daar willen we voor het podium strijden”, besluit de ambitieuze Leuvenaar.

Steve's Motorsport press  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons