van der Horst

Paasraces Zandvoort: Voorbeschouwing EMG Motorsport

Tijdens het paasweekend wordt de eerste meeting van de Supercar Challenge powered by Pirelli afgewerkt op de Zandvoortse duinenomloop. De Divisies Sport en Superlights komen er twee maal in actie in het kader van de traditionele Paasraces en EMG Motorsport, het team uit Belgisch Limburg met Edgard Terium aan het roer, brengt er twee racebolides aan de start. Enerzijds is er een BMW M3 E92 voor Philippe Bonneel en Bart Van Haeren in de SuperSport Klasse, terwijl Wiebe Wijtzes van start gaat met een Renault Clio III in de klasse Sport 2.
Het duo Bonneel-Van Haeren mag zich aan sterke concurrentie verwachten, want traditiegetrouw is de klasse SuperSport zeer sterk bezet. Maar met hun BMW M3 E92 beschikken ze over het perfecte strijdwapen om de spreekwoordelijke oorlog op het asfalt uit te vechten met hun naaste concurrenten. “Ik ben alvast zeer verheugd dat ik dit jaar opnieuw met EMG Motorsport in zee kan gaan”, aldus Philippe Bonneel. “Het team levert ons niet alleen een prima wagen, maar werkt ook in een goede sfeer en ook dat is een belangrijk punt om goede resultaten neer te zetten. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik samen met Bart Van Haeren en EMG Motorsport enkele knappe resultaten op de tabellen zal kunnen zetten en we hopen komend weekend in Zandvoort al vooraan mee te draaien in onze klasse.”

Wiebe Wijtzes vangt het seizoen solo aan met zijn Renault Clio III, die trouwens nog steeds over de origineleR3- motor beschikt. Hij bulkt echter van de strijdlust en steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Dit seizoen ga ik voor de titel. Binnen het team EMG Motorsport van Edgard Terium voel ik mij helemaal thuis, hun technische begeleiding is uitstekend”, steekt Wiebe Wijtzes van wal. “Ik ben heel blij met de samenstelling van ons raceteam, want zonder al de vrijwilligers die er hun vrije tijd in stoppen - met veel passie voor de sport - zou het onmogelijk zijn om dit te doen. Mijn sponsor blijft mij ook dit jaar weer trouw, dus zal de wagen opnieuw aan de start verschijnen in een wit en groene livery, al is die net iets anders dan het kleedje dat deze Clio vorig jaar droeg. Het voordeel van de Supercar Challenge vind ik het hele concept, want in principe maakt iedereen een kans om te scoren. Bovendien is alles strak geregeld en dat spreekt mij aan. Ik loop echt te wachten totdat ik van start kan gaan..."

Uiteraard zijn alle sponsors, supporters en sympathisanten van de rijders en het team van harte welkom op Circuit Park Zandvoort, waar de kwalificaties op zaterdag worden afgewerkt, net als de eerste manche van het wedstrijdweekend (raceduur 60 minuten). Op paaszondag houdt men het in de Zandvoortse duinen rustig en de meeting wordt hervat op maandag met de tweede manche van het weekend, eveneens over 60 minuten.

EMG Motorsport press  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons