van der Horst

Paasraces Zandvoort: Voorbeschouwing Ichiban Racing

Ichiban Racing: Haverals-Joosen - Tatuus PY-012
Ichiban Racing: Haverals-Joosen - Tatuus PY-012
Ichiban Racing – de opvolger van GH Motorsport – pakt ook dit jaar terug uit met de Tatuus PY-012 in de Supercar Challenge. De Divisie Superlights gaat dit jaar officieel onder de naam IDIS Superlights Challenge powered by Pirelli van start en teambaas Glenn Haverals verdedigt er samen met jeugdvriend en ervaren rijder Tim Joosen de kleuren van Ichiban Racing.
Het eerste jaar dat de Tatuus in de Supercar Challenge aantrad was er eentje met ups en downs. “Het was vooral een leerjaar, dat vaak moeilijk verliep”, verklaart Glenn Haverals. “Natuurlijk hadden we gehoopt om hoger te kunnen scoren in 2014, maar we hebben veel lessen getrokken uit het voorbije seizoen en we gaan ervan uit dat we nu wel degelijk competitief kunnen zijn met deze bolide. Voor mezelf wordt het wel wat wennen, want ik werkte gedurende 22 jaar geen races af als rijder. Ik bleef wel actief tijdens trackdays en trainingssessies, dus ik heb de feeling met de cockpit zeker niet verloren. Bovendien staat teamgenoot Tim Joosen te popelen van ongeduld om de Tatuus Py-012 de sporen te geven.”

“Dat klopt volledig”, beaamt Tim Joosen. “Ik was zelf een jaartje of twee inactief als rijder, maar in het verleden gebeurde het wel eens meer dat ik een sabbatjaar nam. Telkens ik de handschoen terug opnam kon ik al snel het racetempo oppikken, dus dat zal geen onoverkomelijk probleem vormen. Zandvoort is eigenlijk een nieuwe omloop voor mij, want de laatste keer dat ik er in actie kwam moet zowat geweest zijn toen de dieren nog konden spreken. Op donderdag gaan we dus nog uitgebreid testen op het circuit van Zandvoort en ook op vrijdag zullen we nog wat kilometers afmalen. En alle data die we uit de afgewerkte kilometers kunnen halen zullen zonder enige twijfel bijdragen aan de prestatie die we tijdens de twee sprintraces kunnen neerzetten. Indien we de beide manches probleemloos kunnen afwerken, dan meen ik dat we een podiumplaats mogen viseren.”

Nog voor aanvang van het seizoen wensen zowel Glenn als Tim hun sponsors te bedanken voor de geboden steun en het vertrouwen. Want zonder de support van Office Point Calipage, Geevers Autoparts, Domestic Services van XL Group, Racinglife.nl en Sevenway Media was dit avontuur natuurlijk nooit mogelijk geweest. Bovendien heeft elk van deze partners heel wat genodigden bij de wedstrijden op de diverse circuits. Met dit corporate initiatief draagt Ichiban Racing een steentje bij om de sfeer in de paddock nog aantrekkelijker te maken: een echte win-win situatie dus.

Ichiban Press  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons