van der Horst

Paasraces Zandvoort: Zeges voor Langeveld en Hezemans

Loris Hezemans
Loris Hezemans
Niels Langeveld en Loris Hezemans mogen zich de eerste winnaars noemen van de Clio Cup Benelux 2015. De wedstrijden leverden, net als de kwalificatiesessie, heel wat spanning op en vaak werd er geknokt voor elke tiende van een seconde. Loris Hezemans trekt na een zege en een tweede plaats als leider in het kampioenschap naar de volgende meeting, in het kader van de World Series by Renault op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps.
  • VR Racing
Race 1: Niels Langeveld op de valreep
 
Niels Langeveld
Niels Langeveld
De winnaar van de eerste race van de Clio Cup Benelux kroop in Zandvoort door het oog van de naald. Niels Langeveld werd als winnaar afgevlagd, maar viel even nadien stil op het circuit. “Er was een probleem met turbodruk, maar normaal staan we straks opnieuw aan de start. Toch is dit een fantastische manier om het seizoen aan te vatten”, vertelde de gelukkige winnaar op het podium.
De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen begon in uitdagende omstandigheden, onder een dreigend wolkendek en op een circuit dat nog niet volledig was opgedroogd. Ronald Morien maakte een gewaagde gok en koos voor regenbanden, maar moest al tijdens de opwarmronde op zijn beslissing terugkomen.
 
Ook Loris Hezemans had het lastig in die moeilijke omstandigheden. “Er was meer grip dan ik dacht, waardoor ik in de eerste ronden niet genoeg risico heb genomen”, klonk het bij het 17-jarige talent. “De kloof die ontstaan was met Niels, heb ik niet meer kunnen dichten.” Hezemans werd tweede op minder dan een seconde van de winnaar en was ook de beste Junior-rijder in het veld.
 
Sebastiaan Bleekemolen was de derde man op het podium. De regerende kampioen kende een mindere start en bleek later ook niet helemaal tevreden over zijn wedstrijd. “Ik voel al het hele weekend dat ik wat snelheid mis. Bovendien was ook mijn start niet optimaal, maar een beter resultaat had er toch niet ingezeten. We moeten nu op zoek naar een oplossing en ondertussen de schade in het kampioenschap beperken.”
 
Melvin De Groot, de polesitter voor de tweede wedstrijd, en Michael Bleekemolen maakten de top 5 rond. Stand Van Oord won de Gentlemen Cup.
 
Uitslag: 1. Niels Langeveld (Ned) – winnaar, 2. Loris Hezemans (Ned) + 0.861, 3. Sebastiaan Bleekemolen (Ned) + 7.306, Melvin De Groot (Ned) + 10.447, Michael Bleekemolen (Ned) + 28.156, René Steenmetz (Bel) + 33.163, Stéphane Polderman (Bel) + 33.324, Stan Van Oord (Ned) + 37.455, Ronald Morien (Ned) + 47.055, Maurits Sandberg (Ned) + 1 ronde.

Race 2: Hezemans met klasse
 
Michael Bleekemolen - Clio Cup Benelux
Michael Bleekemolen - Clio Cup Benelux
“Ik heb nog nieuw rubber klaarstaan voor de tweede race en doe dus een gooi naar de overwinning”, liet Loris Hezemans optekenen voor de start. De jonge Nederlander stelde niet teleur en nam halfweg wedstrijd de leiding over van polesitter Melvin De Groot, een positie die hij niet meer zou afstaan.
“Ik maakte in de eerste race telkens de fout om in de Tarzanbocht aan de buitenkant te blijven bij een inhaalbeweging. Daarom koos ik er nu voor om weer naar binnen te snijden en die truc heeft zijn vruchten afgeworpen. ‘Selling the dummy’, heet dat dan!” lachte Hezemans na een champagnedouche. De zoon van Toine Hezemans was uiteraard ook de beste Junior in Zandvoort.
 
De overige podiumplaatsen waren voor polesitter Melvin De Groot en Niels Langeveld. “Ik nam een goede start en had vertrouwen in het vervolg van de race. Maar plots zag ik de auto van Hezemans opdoemen in mijn spiegels. Ik moet toegeven dat hij vandaag gewoon te snel was”, was De Groot nederig in de nederlaag.
 
Niels Langeveld kende een bewogen wedstrijd. “Maar dat is mijn eigen schuld”, gaf de winnaar van de eerste manche toe. Vicekampioen Langeveld streed voor wat hij waard was na een slechte start en kon nog enkele plaatsen goed maken. “Even was ik teruggevallen naar de vijfde plaats, wat deze bronzen medaille nog beter doet smaken.”
 
De zege in de Gentlemen Cup was in de tweede race voor Maurits Sandberg, die Stan Van Oord achter zich hield.
 
Uitslag: 1. Loris Hezemans (Ned) – winnaar, 2. Melvin De Groot + 5.839, 3. Niels Langeveld + 7.882, 4. Sebastiaan Bleekemolen + 14.874, 5. Ronald Morien + 20.521, 6. Michael Bleekemolen + 20.638, 7. René Steenmetz + 25.708, 8. Stéphane Polderman + 26.213, 9. Maurits Sandberg + 37.942, 10. Stan Van Oord + 1 ronde. 

Tussenstand: 1. Hezemans 44, 2. Langeveld 42, 3. De Groot 32, 4. S. Bleekemolen 28

More info: http://cliocupbenelux.com/ en https://www.facebook.com/RenaultClioCupBenelux

Clio Cup Benelux
   • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons