van der Horst

Paasraces Zandvoort: Nabeschouwing Ward Sluys

Dit weekend is op de omloop van Zandvoort, in de buurt van Amsterdam, de Benelux Supercar Challenge van start gegaan. Tot de topfavorieten behoort Aalstenaar Ward Sluys, die samen met de Nederlander Bas Schouten in een BMW M4 Silhouette van het Nederlandse topteam JR Motorsport racet. Sluys is voormalig kampioen in de Benelux Supercar Challenge en na dit weekend is duidelijk dat hij ook in 2017 weer een kans op die begeerde titel maakt. In Zandvoort pakte het duo Ward Sluys-Bas Schouten tweemaal de snelste ronde, één maal de polepositie en één tweede plaats. Enkel in de tweede en afsluitende race van het weekend maakte een klein technisch euvel dat er niet meer inzat dan een tiende plaats algemeen en een zesde plek in de klasse. Hoe dan ook Sluys en Schouten scoorden veel punten en trekken met behoorlijk wat ambitie richting Oostenrijk, waar op de Red Bull Ring, over vier weken, de volgende meeting wordt afgewerkt.
Circuit Zandvoort was de plaats van afspraak voor de bijna 40 deelnemers aan de eerste meeting van de Benelux Supercar Challenge, een kampioenschap dat in het tussenseizoen de regels sterk zag aangepast. Zo bestaat de topklasse nu uit de wagens van het type GT ‘Cup’ en de Silhouetten, zoals de BMW M4 Silhouette van Ward Sluys en zijn vaste teamgenoot Bas Schouten. De klasse voor deze wagens is dus de klasse die vooraan voor de algemene zege vecht. Ward Sluys voegde de daad meteen bij het woord en pakte op zaterdag de polepositie, dus de eerste startplek voor de race later die dag.

“We reden inderdaad de polepositie en hebben de hele wedstrijd voor de zege gevochten, maar op de meet kwamen we net tekort tegenover onze teamgenoten. We hadden liever gewonnen, maar het was een mooi resultaat voor JR Motorsport, een mooi resultaat om het seizoen mee te beginnen”, aldus ProDiaxo-rijder Ward Sluys.

Op zondag stond er weer een race van 60 minuten op de agenda en ook hier leek het duo Sluys-Schouten op weg naar een mooi resultaat.

“Maar, het werd een zesde plek in de klasse, niet meteen waar we voor getekend hadden. Eerst doorkruiste een safety car interventie onze plannen, maar daar moet je rekening mee houden. Echter even later ging er een kabeltje van de schakelhendels aan het stuur stuk, waardoor schakelen lastig werd. Dat maakte van de rest van de race geen pretje... We hebben het zekere voor het onzekere genomen en scoorden toch nog de punten van de 6de stek. Bovendien reden we tweemaal de snelste rondetijd in de race, zowel op zaterdag als zondag, dus dat maakt nog eens twee punten extra. Het ziet er dus goed uit voor de toekomst!”

De Supercar Challenge trekt nu naar de Oostenrijkse Red Bull Ring, waar op 13 en 14 mei de volgende meeting op de kalender staat. Na Oostenrijk is Spa-Francorchamps aan de beurt, op 10 en 11 juni, dus de Belgische fans mogen het weekend nu al in hun agenda aankruisen.

Sluys pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op dinsdag 18 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paasraces Zandvoort.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons