van der Horst

Pakt Ogier vandaag reeds de titel?

Sébastien Ogier
Sébastien Ogier
Gezien de Rally van Frankrijk vandaag start met de Power Stage, wat normaliter steeds de laatste KP is, worden vandaag reeds 3, 2 & 1 punten uitgedeeld. Wetende dat Sébastien Ogier genoeg heeft aan één puntje om de titel binnen te rijven, kan de Fransman vandaag op zijn thuisgrond reeds tot wereldkampioen Rally 2013 gekroond worden.
a58aede869ae12d1de2e4dd74bbe36c75831bd0e.jpg
Met nog drie rally’s te gaan is Sébastien Ogier voor 99,9 % zeker van zijn eerste wereldtitel bij de rijders. Alleen indien onze landgenoot Neuville alle resterende rally's wint, inclusief de punten van de drie Power Stages, en Ogier telkens een 0 scoort, kan de titel nog richting Neuville gaan. Dit is vanzelfsprekend pure theorie; Ogier wordt wereldkampioen 2013, de enige overgebleven vraag is "wanneer". Dus deze avond na de Power Stage kan Ogier en Volkswagen mogelijk de champagne reeds ontkurken.

4e308473927a1ee271ec62b420e0c13f4f8db9f1.jpg
Wie denkt dat deze wedstrijd een onderonsje zal worden tussen Ogier en Loeb kan wel eens bedrogen uit komen. Het zal uiteraard een titanengevecht worden tussen de beide Fransmannen, op eigen bodem nota bene, en vooral Citroën is er op gebrand om zijn thuiswedstrijd te winnen. Het Franse merk won dit seizoen drie rally’s waarvan twee voor Loeb en een voor Sordo in Duitsland. De Spanjaard is net als Loeb héél snel op asfalt en zou voor de zege wel eens in de rol kunnen kruipen van de spreekwoordelijke derde hond. Sordo was deze morgen in zijn Citroën trouwens reeds de snelste tijdens de shake down voor Neuville, Hirvonen, Latvala, Loeb en Ogier.

c53eb93dd377d6fe574323a3ea83d29468a15815.jpg
Verder is er nog het duel voor de vice titel tussen Neuville en Latvala. Onze landgenoot heeft 18 punten voorsprong op de Fin en met nog drie rally’s te gaan is deze voorsprong nog niet geruststellend te noemen. We vermoeden dan ook dat Latvala vol in de aanval zal gaan en dat Neuville hierop zijn wedstrijd zal afstemmen.

In ieder geval wordt dit een zeer interessante wedstrijd om volgen en uiteraard staat deze wedstrijd ook in het teken van het afscheid van misschien wel de beste en meest regelmatige rallyrijder ooit, Sébastien Loeb, met maar liefst negen titels op rij bij Citroën.

Later méér.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op donderdag 3 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de France.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons