van der Horst

Parijs : Onstuitbare Buemi stormt naar vijfde zege

Paris e.Prix
Paris e.Prix
Sébastien Buemi (Renault e.dams) heeft na Monaco in Parijs zijn tweede e.Prix in een week tijd gewonnen, zijn vijfde zege in zes races. Vertrokken van op de pole domineerde de Zwitser de ganse wedstrijd en ging aan de finish José Maria Lopez (DS Virgin Racing) en Nick Heidfeld (Mahindra Racing) vooraf. Jérôme D'Ambrosio (Faraday Future Dragon Racing) kende een tegenvallend weekend en haalde de finish niet.
  • VR Racing
José Maria Lopez
José Maria Lopez
Na de start nam Buemi als snel afstand van Jean-Eric Vergne (Techeetah), die gevolgd werd door José Maria Lopez. De volgorde van de top drie wijzigde niet tot een neutralisatie van de wedstrijd met een Full Course Yellow na een aanrijding tussen Lucas di Grassi (ABT Schaeffler Audi Sport) en Antonio Felix da Costa (Andretti) een rush naar de pitlane veroorzaakte. Iedereen behalve Mike Conway (Faraday Future Dragon Racing) wisselde van wagen wat de Brit even aan de leiding bracht tot ook hij de pits moest opzoeken.

Nick Heidfeld - Mahindra Racing
Nick Heidfeld - Mahindra Racing
De top drie bleef ook na de wissels ongewijzigd. In de 34ste ronde ging Jean-Eric Vergne de muur in en de safety car werd de baan op gestuurd. Drie ronden later werd de wedstrijd hervat en Buemi hield de leiding stevig in handen. De race eindigde onder safety car procedure nadat Lucas di Grassi, op zoek naar de snelste ronde, van de baan was gegaan. Buemi won alzo voor Lopez, Heidfeld, Felix Rosenqvist (Mahindra Racing) en Robin Frijns (Andretti). De Nederlander kreeg echter een tijdstraf voor een te hoge snelheid onder geel en verloor een plaats aan Nicolas Prost (Renault e.dams). De top tien werd vervolledigd door Nelson Piquet Jr (NEXTEV), Tom Dillmann (Venturi), Mitch Evans (Panasonic Jaguar Racing) en Stéphane Sarrazin (Venturi).

Foto's: FIA Formula E, DS Virgin & Mahindra Racing
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zondag 21 mei 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons